• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

ДНІ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Друга світова війна – наймасштабніша світова війна в історії людства, яка почалася 1 вересня 1939 і тривала 2194 дні (до 2 вересня 1945). У цей день Німеччина та Словаччина розпочали військову операцію проти Польщі. У відповідь Велика Британія і Франція (а слідом за ними й залежні від них країни), згідно з попередніми домовленостями з польським урядом, 3-го вересня 1939 року оголосили війну Німеччині, з локального конфлікту між Німеччиною та Польщею війна переросла у світову. Крапку у цій війні було поставлено на борту лінкора «Міссурі», коли Японія підписала капітуляцію перед союзними державами.

Дані події значно вплинули на долю людства. Загалом, Друга світова війна мала кілька театрів воєнних дій: східноєвропейський, західноєвропейський, середземноморській, африканський, тихоокеанський. У ній брала участь 61 країна, це 80% населення Землі. Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн. До збройних сил було мобілізовано 110 млн. осіб у всьому світі. Загальні людські втрати досягли 50 – 55 млн. осіб, з них загинуло на фронтах близько 27 мільйонів.

Завітавши на виставки, читач не залишиться байдужим, адже кожна книга несе в собі пам’ять про загиблих, дух патріотизму, нескореність і перемогу.

Пам’ятаймо – той, хто не знає минулого, не вартий майбутнього.

Інформацію надано біблліотекою КДПУ

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись