• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Відбувся благодійний мистецький захід «Незламні люди в моїй країні»

Відбувся благодійний мистецький захід «Незламні люди в моїй країні»

До Дня художника, який традиційно святкують в другу неділю жовтня, бібліотека ЦДУ ім. В. Винниченка у співпраці з кафедрою технологічної та професійної освіти приурочили благодійний мистецький захід «Незламні люди в моїй країні».

Захід розпочала завідувачка відділу обслуговування Матвеєнко Т.В., яка привітала усіх причетних до цього свята та презентувала тематичну книжкову виставку «Перлини народних звичаїв». Словесно та ілюстративно бібліотекар висвітлила сторінки історії мистецтва України, різновиди його жанрів; детально зупинилась на історії української культури, традиційному українському костюмові, побуті, звичаях обрядах українців, декоративно-прикладному мистецтві, розвитку рідної мови.

Під час розповіді особливе місце було відведено народним майстриням К. Білокур та М. Приймаченко.

Але талановиті прекрасні особистості характерні не лише для минулого України, вони живуть і плідно працюють у наше нелегке сьогодення. Саме така незламна, волелюбна жінка, народна майстриня проживає в місті Нікополі Дніпропетровської області.

Гості заходу мали добру нагоду пізнати талановиту особистість, ознайомитись з творчістю народної майстрині пані Галиною Кулєшовою. Присутні мали змогу почути з уст талановитої життєдайної художниці, (хоч і обмеженої в просторі через проблеми зі здоров’ям), на онлайн-зустрічі, в яких нелегких умовах доводиться жити і творити: без світла і тепла, під цілодобові обстріли з градів та вибухи. Але не переїжджає в безпечне місце, не чекає на соціальну допомогу, а невтомно працює над своїми картинами, передаючи всі вилучені кошти на потреби ЗСУ. Виготовляє для наших захисників чудодійні обереги, вселяє віру в Перемогу. Секрети своєї творчості майстриня не тримає в таємниці, а з радістю поділилася ними на своєму відео-уроці чарівним порухом пензлика.
Усі бажаючі мали змогу особисто поспілкуватися з майстринею, поцікавитися тим, що їм запало до серця.

На благодійному ярмарку були представлені творчі роботи художниці, а також роботи місцевих майстринь та поласувати смаколиками з гарячим чаєм та кавою.
Всі кошти від розпродажу направлені на потреби ЗСУ, а саме на закупівлю тканин та фурнітури для пошиття безкаркасних нош, аптечок, каверів та багато іншого, потрібного нашим військовим. Про це детально розповіла керівник волонтерського центру Куценко Т. В.

Наприкінці заходу директор бібліотеки Шульга О.А. та завідувачка кафедри технологічної освіти Абрамова О.В. подякували усім присутнім за участь у заході, за допомогу ЗСУ. А також побажали новим власникам придбаних унікальних виробів, створених з любов’ю  та турботою пані Галиною, з гордістю нести частинку української спадщини України! Наближаємо Перемогу разом!

На заході зібрано кошти в сумі 8 607 грн. На прохання наших викладачів та студентів творчу благодійну виставку народної майстрині Галини Кулєшової продовжено до 20 жовтня. За цей період було зібрано 1 920 грн. Загальна сума склала 10 527 грн!

На завершення, об’єднаймо найщиріші побажання на подальшу творчу працю пані Галині під мирним небом України!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись