• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Творчий доробок історика, краєзнавця, дослідника С. І. Шевченка з нагоди 65-річчя від дня народження

Творчий доробок історика, краєзнавця, дослідника С. І. Шевченка з нагоди 65-річчя від дня народження

На життєвому шляху трапляється багато людей. У кожного своє обличчя, своя доля. Одні, як скелі серед бурхливого океану, зникають у хвилях історії. Інші, як міфічний птах Фенікс, незважаючи на лихі повороти долі, постають із небуття. Ці люди є справжніми оберегами нашої історії. Саме такій людині – Сергію Івановичу Шевченку на честь 65-річчя від дня народження присвячуємо наш рекомендаційний список.

Сергій Іванович Шевченко – доцент педагогічного університету, талановитий вчений-історик, якому судилося коротке, але насичене життя. Викладав історичне краєзнавство, основи історичного музеєзнавства та охорону пам’яток історії та культури, допоміжні історичні дисципліни та джерелознавство, всесвітню політичну історію, теорію та історію міжнародних відносин, джерелознавство всесвітньої історії, вів архівно-музейну та педагогічну практику.

В пам’яті колег-викладачів та студентів Сергій Іванович залишився порядною, високоосвіченою людиною. То ж будемо вдячні долі, що звела нас з цією людиною.

Вашій увазі запропоновано рекомендаційний список літератури, де зібрано творчий доробок Сергія Івановича Шевченко та статті про нього.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись