• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

«Світле Христове Воскресіння»

«Світле Христове Воскресіння»

Свято Великодня є одним із найважливіших свят християн, і воно пов'язане з багатьма традиціями та звичаями, які передаються з покоління в покоління.

Писанки та паски - невід'ємна ознака святкування Великодня. Яйце являє символ життя та відродження, а паска - символ воскресіння Христа.

У наших предків писанки вважалися оберегом, який робив родину щасливою та захищав від зла. Існує багато способів виготовлення писанок, які відрізняються за технікою та типом орнаменту. Наприклад, в Україні відомі такі види писанок, як крапанки, дряпанки, воскові та фарбовані писанки.

Випікання та прикрашання пасок теж мають свої особливості. Зокрема, їх можна готувати з різних інгредієнтів, а декорувати  за допомогою різноманітних орнаментів, наприклад, хрестиків, рослинних малюнків, написів, символів тощо.

Маємо нагоду повідомити, що у бібліотеці достатньо цікавої літератури про святкування Великодня та звичаї, пов'язані з цим святом.

Якщо вам цікаво дізнатися більше про історію та традиції святкування, рекомендуємо ознайомитися з літературою, виставленою на експозиції. Якщо Ви нічого не знаєте про семіотику Великодня, радимо вам звернутися до фахівців бібліотеки, які допоможуть вам знайти потрібну літературу. Маємо надію, що література з експозиції буде для вас корисною.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись