• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Бібліотека запрошує переглянути виставку «Благословенні кольори української долі»

Кожен народ має свої священні символи, які уособлюють його самобутність, національну єдність. Вони покликані підносити дух нації у боротьбі за свободу, національну самоідентифікацію та самоутвердження, за власну самостійну державу. Упродовж століть вони стали невід'ємним символом державності.

В рамках святкування 30-річчя Незалежності України пропонуємо до вашої уваги виставку “Благословенні кольори української долі”, яка експонується на абонементі № 2.

Перша рубрика виставки  “Державні символи України” висвітлює матеріали про державні символи: Державний прапор України, Державний герб України і Державний гімн України а також пояснення та походження символів, покладених в основу цих ознак державної незалежності.

Крім державної символіки, існують також народні символи. Про них можна дізнатися з наступної рубрики “Народні символи України”, куди входить тваринна, рослинна, календарна символіка, символіка обрядової їжі, одяг та інші обереги українського народу, які формувалися протягом багатьох століть.

Окрасою виставки є творчі роботи студентів фізико-математичного факультету, спеціальності «014 Середня освіта (Трудове навчання та технології)», надана кафедрою теорії та методики технологічної підготовки охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись