• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Україна: національна ідентичність

Україна: національна ідентичність

30 років тому з великою надією та вірою ми прийняли виклик долі — стали на шлях створення та розбудови власної незалежної держави. Для кожного громадянина України День Незалежності насамперед має бути днем іспиту власного сумління, днем міркувань про долю своєї Батьківщини і своєї спільноти, саме це й стало лейтмотивом святкових заходів нашої бібліотеки.

У рамках святкування 30-річчя Незалежності України з метою національно-патріотичного виховання, любові до рідного краю, національної гордості, розуміння причетності до всіх подій, які відбуваються в Україні, співробітники бібліотеки продовжують цикл книжково-історичних подорожей.

Перший розділ тематичної експозиції «Україна: національна ідентичність» знайомить читачів із національною культурою, яка є унікальною і самобутньою та  ґрунтується  на витоках народності. Адже творцем української національної культури є український народ, який створив її упродовж багатьох століть, що знайшло відображення у моральних цінностях, святинях, національній символіці, у традиціях, звичаях та обрядах.

Висока і благородна місія національної культури й освіти — оберігати й утверджувати ідентичність української нації як фундаментальну цінність буття.

Зберегти незалежність, збудувати міцну державу — наш святий обов'язок перед предками, які були корінням, джерелом української державності, які залишили нам у спадок любов до Батьківщини, вивірені часом і випробуваннями кращі риси народної душі, національного характеру.

Генетичний код нації (2021 р.)

Генетичний код нації (2017 р.)

Як у бібліотеці пройшов культурно-етнографічний захід до Дня вишиванки

Оберіг душі людської

Як у бібліотеці ЦДПУ ім. В. Винниченка відзначили свято вишиванки

 

Масляну зустрічаємо, зиму проводжаємо, весну закликаємо

Світле Христове Воскресіння

Клечальна неділя

Ой на Івана, та й на Купала

Зима прийшла – свята принесла

«Світле Христове Воскресіння»

Ой на Івана, та й на Купала

Славимо Великдень

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись