• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Вогонь думок повік не згасне (150 р. від д. н. Л. Українки)

Вогонь думок повік не згасне (150 р. від д. н. Л. Українки)

Ювілейна виставка, яка експонується в читальному залі філологічних дисциплін з 22 лютого, присвячена 150-річчю від дня народження видатної письменниці з прометеївським серцем Лесі Українці. Вона залишила нащадкам великий літературний доробок – полум’яну поезію, філософську драматургію, талановиту прозу, оригінальні публіцистичні та критичні статті, переклади та приватний епістолярій.

Рубрики виставки містять твори письменниці, найновіші матеріали і фундаментальні дослідження з життєвого і творчого шляху, листування, багато архівних матеріалів і документів.

Шанувальники величного й прекрасного слова Лесі Українки мають змогу переглянути повне цифрове відновлення кіноверсії драми-феєрії «Лісова пісня» за сценарієм видатного українського режисера-постановника Ю. Г. Іллєнка, яка була знята на Київській кіностудії художніх фільмів ім. О. П. Довженка 1980 року.

Доречною для студентів, які проходять педагогічну практику в школі, стане рубрика «Молодому вчителеві до уроку», яка містить сучасні розробки уроків за творчістю Л. Українки.

До матеріалів виставки додається повна персональна бібліографія на електронних носіях.

Виставка розрахована на широкі кола читачів, які цікавляться історією вітчизняної літератури і громадської думки.

Структура виставки:
пороги творчості;
літературна сильвета;
молодому вчителеві до уроку.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись