• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Орфографія української мови в колі писемності інших слов'янських народів (До Дня української писемності та мови)

Орфографія української мови в колі писемності інших слов'янських народів (До Дня української писемності та мови)

В читальному залі бібліотеки ЦДПУ імені Володимира Винниченка розгорнуто тематичну книжкову виставку "Орфографія української мови в колі писемності інших слов'янських народів", присвячену Дню української писемності та мови. День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.
Завітавши на виставку, читач має змогу ознайомитися з науковими працями, публікаціями цілого ряду пам'яток української мови й літератури, словниками. Писемність — очі людини. А вони мають бути проникливими, тобто дивитись на світ, бачити його очима і предків і наступних поколінь. А для цього потрібно знати все – і джерела своєї духовності, і свою історію, і свою культуру.

Мета виставки – формувати в студентській молоді розуміння того, що без національної писемності не може обійтися жодна літературна мова, що без української мови не може існувати народ. Писемність допомагає нам творити майбутнє, пізнавати та утверджувати сучасну культуру, зберігати на віки вічне минуле.

На виставку запрошуються викладачі та студенти, а також можна переглянути віртуальну виставку за посиланням.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись