• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Звітна профспілкова конференція

23 лютого 2022 року відбулася звітна конференція первинної профспілкової організації викладачів і співробітників Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Порядок денний конференції складався з таких питань:

  • Звіт про роботу профкому за 2021рік.

Детальніше див. Інформаційний вісник профкому за 2021 рік.

  • Вибори ревізійної комісії.
  • Затвердження кошторису профкому на 2022 рік.
  • Затвердження Положення про первинну профспілкову організацію ЦДПУ ім. В. Винниченка.
  • Різне.

В обговоренні звіту голови профкому О. О. Горської про роботу профспілки університету за 2021 рік взяли участь І. П. Зеленко, профгрупорг кафедри права та правоохоронної діяльності, яка позитивно оцінила діяльність профкому за поточний рік та озвучила пропозиції до постанови зборів від факультету історії, бізнес-освіти та права. О. А. Шульга, директор наукової бібліотеки, подякувала профкому за допомогу у відновленні для бібліотекарів установлених Міністерством надбавок до зарплати. О. І. Нестройний, головний лікар санаторію-профілакторію «Юність», закликав до підтримки санаторію з боку працівників і співробітників університету, отримувати там належну і кваліфіковану медичну допомогу та не допустити його закриття. Голова обкому Профспілки працівників освіти і науки України С. Ю. Петров подякував О. О. Горській та первинній профспілковій організації ЦДПУ ім. В. Винниченка за організацію роботи із соціального захисту, розв’язання проблем колективу, виконання Колективного договору, рекомендував посилити мотивацію профспілкового членства шляхом активізації діяльності щодо захисту прав співробітників університету.

За результатами роботи профспілкової конференції була прийнята постанова:

  • Роботу профкому ЦДПУ ім. В. Винниченка за звітний період уважати «задовільною».
  • Профкому, профбюро та профспілковим організаціям підрозділів продовжувати роботу щодо відстоювання трудових прав та соціально-економічних інтересів членів профспілки, врахувати висловлені в доповіді пропозиції щодо поліпшення подальшої роботи первинної профспілкової організації.
  • Головам профбюро та профгрупоргам активізувати роботу з питань підвищення охопленості профспілковим членством працівників університету, уживати заходів щодо формування позитивної мотивації профспілкового членства та активізувати роботу з молоддю як резервом майбутніх профспілкових лідерів. Активно продовжувати співпрацю з ППО студентів ЦДПУ ім. В. Винниченка.
  • Головам профбюро, профгрупоргам відстежувати виконання Статуту профспілки, Галузевої угоди, постанов обкому профспілки та Колективного договору на рівні підрозділів, своєчасно інформувати профком про виявлені порушення.
  • Налагоджувати ефективний соціальний діалог із керівними органами університету з метою поліпшення соціально-економічного становища працівників, максимально використовувати можливості соціального діалогу та колективно-договірного регулювання трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки.
  • Спільно з адміністрацією університету оновити нормативи розрахунку ставок відповідно до кількості студентів та врахувати особливості організації роботи зі студентами окремими факультетами. Відповідно до Колективного договору вимагати чіткого дотримання термінів розподілу навчального навантаження по кафедрах для науково-педагогічних працівників.
  • Головам профбюро спільно з профгрупоргами кафедр проконтролювати внесення змін до навчальних планів та робочих навчальних планів щодо оновленого шаблону з метою скорочення аудиторних та резервних годин на кафедрах відповідно до контингенту студентів поточного навчального року.
  • Посилити контроль за дотриманням прав працівників на оплату праці відповідно до законодавчо встановлених норм, зокрема педагогічним працівникам із виплати надбавок за престижність педагогічної праці; працівникам відділу охорони – нарахування максимальних доплат до 35 % посадового окладу у зв’язку з виконанням роботи в нічний час; оплату вимушеного простою працівникам згідно з чинним законодавством у розмірі середньої заробітної плати; відрахувань коштів на культурно-масову, фізкультурну й оздоровчу роботу в розмірі 0,3 % фонду оплати праці, передбаченому чинним законодавством.
  • Удосконалювати роботу щодо оперативного оновлення та змістовного наповнення профспілкової сторінки сайту університету якісно оформленою інформацією, фото та відео про актуальні питання діяльності первинної профспілкової організації, обласного комітету та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.
  • Активізувати роботу щодо збереження структурного підрозділу університету – санаторію профілакторію «Юність», проводити роботу щодо поширення інформації про перелік лікувальних послуг та залучення працівників університету та членів їхніх родин до отримання їх на базі санаторію профілакторію «Юність».
  • Передбачити різноманітні форми співпраці профспілкового комітету університету та профбюро факультетів із благодійними організаціями міста та області; на сайті профкому висвітлювати інформацію про заплановані благодійні акції, з метою залучення членів профспілки до їхніх доброчинних дій.
  • Сформувати список найменш захищених соціальних груп викладачів і співробітників ЦДПУ ім. В. Винниченка (одинокі викладачі, викладачки, особи літнього віку, особи з ознаками інвалідності, жінки, які самостійно виховують дітей та ін.), з метою надання їм соціального захисту щодо визначення обсягу щорічного навантаження.

Також одноголосно на конференції були обрані члени ревізійної комісії в складі трьох осіб: В. М. Мирза-Сіденко, І. А. Козир, А. І. Ткачук.

Конференція більшістю голосів затвердила 20% відрахувань профспілкових внесків до обкому профспілки.

На конференції одноголосно був затверджений кошторис первинної профспілкової організації ЦДПУ ім. В. Винниченка та зміни до п. 3.6. Положення про первинну профспілкову організацію ЦДПУ ім. В. Винниченка щодо збільшення відсотка відрахувань профспілкових внесків на статутну діяльність вищих за рівнем органів.

Також одноголосно були внесені зміни до складу Ради ветеранів університету (замість В. Ф. Черкасова введено до складу Ради Г. О. Горську).

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись