• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Звітно-виборна профспілкова конференція

26 лютого 2020 року відбулася звітно-виборна профспілкова конференція викладачів і співробітників Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка.
Порядок денний конференції складався з таких питань:
1. Звіт про роботу профкому за 2015–2019 роки (доповідь Л.В. Пономаренко)
Див. Інформаційний вісник про роботу профкому за 2015–2019 роки
2. Звіт ревізійної комісії.
3. Звіт мандатної комісії.
4. Вибори голови первинної профспілкової організації.
5. Вибори заступника голови первинної профспілкової організації.
6. Вибори профспілкового комітету.
7. Вибори ревізійної комісії.
8. Вибори делегатів на звітно-виборну конференцію Кіровоградського обкому профспілки працівників освіти і науки.
9. Делегування представників профспілки університету до складу Кіровоградського обкому профспілки працівників освіти і науки.
10. Затвердження Положення про первинну профспілкову організацію.
11. Різне.

В обговоренні звіту Л.В. Пономаренко про роботу профкому університету за 2015–2019 роки взяли участь О.Є. Клоц, проректор із навчальної роботи, який подякував голові профкому за плідну роботу та захист прав членів профспілки.
В.о. голови обкому профспілки працівників освіти і науки С.Ю. Петров наголосив, що профспілкова організація університету – найбільша первинна профспілкова організація в місті. Він подякував особисто Л.В. Пономаренко та профспілковій організації ЦДПУ ім. В. Винниченка за організацію роботи із соціального захисту, розв’язання проблем колективу, виконання Колективного договору. Зауважив, що необхідно активізувати роботу первинної профспілкової організації в залученні працівників до профспілкового членства. Рекомендував посилити мотивацію профспілкового членства шляхом внесення до Колективного договору преференцій саме для членів профспілки. Усе, що стосується норм чинного законодавства, – стосується всіх працівників. В інших домовленостях профкому та адміністрації члени профспілки повинні мати переваги. Запропонував новообраному профкому звернути увагу та внести відповідні зміни в Колективний договір. Проаналізував нові рішення уряду, які мають негативний вплив на соціальне забезпечення працівників. Також С.Ю. Петров нагородив Почесними грамотами Кіровоградського обкому профспілки працівників освіти і науки України голову профкому Л.В. Пономаренко, голів комісій профкому О.О. Горську, І.М. Демешко, О.М. Марченка та О.М. Царенка.
Член профкому від фізико-математичного факультету М.І. Садовий закликав підтримати вимоги ЦК та обласної профспілки в захисті прав профспілчан та внести таку пропозицію в проект постанови профспілкової звітно-виборної конференції.
Голова громадської організації «Компас» при клінічному обласному госпіталі для допомоги ветеранам війни Ганна Колєва подякувала Л.В. Пономаренко та профспілці ЦДПУ ім. В. Винниченка за підтримку й допомогу та вручила голові профкому грамоту.
Заступник командира 3-го полку подякував голові профкому Л.В. Пономаренко та профспілці ЦДПУ ім. В. Винниченка за допомогу бійцям, підтримку їх у реабілітації та вручив голові профкому грамоту.
Голова профбюро бібліотеки Т.В. Матвеєнко подякувала Л.В. Пономаренко за багаторічну працю, соціально-економічний захист членів профспілки, підтримку волонтерських організацій.

За результатами роботи профспілкової конференції була прийнята постанова, яка включає такі пункти:
1. Роботу голови Л.В. Пономаренко та профкому ЦДПУ ім. В. Винниченка за звітний період визнати задовільною.
2. Звіт ревізійної комісії затвердити.
3. Членам профкому, головам профбюро, профгрупоргам проводити дієву та просвітницьку роботу із питань захисту соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки.
4. Ініціювати внесення до Колективного договору локальних норм розрахування ставок для всіх категорій працівників університету у зв’язку зі змінами в законодавстві.
5. Надати пропозиції та взяти участь в обговоренні локальних норм визначення необхідної кількості ставок для працівників університету.
6. Розробити та внести пропозиції щодо удосконалення Положення про рейтинг науково-педагогічних працівників.
7. Запропонувати адміністрації в межах бухгалтерії виокремити плановий відділ.
8. Звернутися до ЦК профспілки щодо внесення змін до Статуту профспілки працівників освіти і науки України з питання створення страйкового фонду профспілки.
9. Підтримати обласний комітет профспілки у їх діях щодо захисту соціально-економічних прав працівників.

На посаду голови первинної профспілкової організації ЦДПУ ім. В. Винниченка за рекомендацією звітно-виборних профспілкових зборів факультетів історії та права, педагогіки та психології, підрозділів: редакційно-видавничого відділу, інформаційного центру, адміністративно-господарчої частини висунуто кандидатуру заступника голови профкому О.О. Горської та за рекомендацією звітно-виборних профспілкових зборів фізико-математичного факультету – голову комісії з охорони праці профкому О.М. Царенка, який свою кандидатуру зняв.
За пропозицією делегатів конференції було вирішено провести відкрите голосування за претендента на посаду голови профкому, оскільки претендент один. У підсумку конференція 166 голосами «за» обрала О.О. Горську, доцента кафедри методик дошкільної та початкової освіти, кандидата педагогічних наук головою первинної профспілкової організації ЦДПУ ім. В. Винниченка.
Новообраний голова профкому запропонувала на посаду заступника голови первинної профспілкової організації ЦДПУ ім. В. Винниченка обрати О.М. Марченка, доцента кафедри всесвітньої історії, кандидата історичних наук, голову профбюро факультету історії та права. Конференція 166 голосами «за» підтримала це рішення.

Конференція одноголосно затвердила новий склад профспілкового комітету ЦДПУ ім. В. Винниченка

Також одноголосно на конференції були обрані члени ревізійної комісії в складі трьох осіб: О.В. Єжової, професор кафедри ТМТПОПБЖ, В.М. Мирзи-Сіденко, доцента кафедри географії та геоекології, С.В. Разіної, заступника головного бухгалтера університету.
Делегатом на звітно-виборну конференцію Кіровоградського обкому профспілки працівників освіти і науки, а також членом обкому профспілки було обрано О.О. Горську, голову первинної профспілкової організації ЦДПУ ім. В. Винниченка.
Конференція 166 голосами «за» затвердила 15% відрахувань профспілкових внесків в обком профспілки, залишається на рахунку в профспілковій організації університету – 85%.
На конференції одноголосно був затверджений кошторис первинної профспілкової організації ЦДПУ ім. В. Винниченка.
Залишок бюджетних коштів на 01.01.2020 р. – 35027 грн.
Вступні та членські профспілкові внески – 550000 грн.
Доходи всього – 585027 грн.
Витрати всього – 571256 грн, у тому числі:
матеріальна допомога членам профспілки – 140000 грн.
премія профактиву – 4400 грн.
оздоровлення – 68295 грн.
спортивна робота – 7084 грн.
культурно-масова робота – 220000 грн.
навчання профактиву – 1000 грн.
заробітна плата й доплата – 100700 грн.
нарахування на заробітну плату – 22154 грн.
господарські витрати – 6818 грн.
відрядження – 805 грн.
Залишок бюджетних коштів на кінець року – 13771 грн.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись