• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Електронні ресурси на допомогу науковцям

Доступ до Web of Science

Шановна академічна спільнота, повідомляємо, що згідно наказу № 1286 Міністерства освіти і науки України «Про надання доступу вищим навчальним закладам і науковим установам, що знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України, до електронних наукових баз даних» відкрито доступ до наукометричної реферативної бази даних Web of Science

Платформа Web of Science передбачає організацію доступу до наукових публікацій у періодичних виданнях, книгах і матеріалах наукових конференцій із зазначенням надійно перевіреної цитованості цих матеріалів. Таким чином, у користувача моментально з'являється уявлення щодо актуальності тієї чи іншої роботи та її впливу на наукове співтовариство.

У рамках підключення отримано доступ до таких баз даних:

Доступ до кращої у світі наукової літератури з суспільних наук, мистецтва, гуманітарних наук і матеріалів досліджень з міжнародних конференцій, симпозіумів, семінарів, колоквіумів, практикумів і з'їздів.

  • Science Citation Index Expanded (SCIE) (1970-по теперешній час) - покажчик наукових журналів з природничих та технічних наук. Проіндексовано 8300 журналів з 150 наукових дисциплін.
  • Social Sciences Citation Index (SSCI) (1970-по теперешній час) - покажчик журналів із суспільних наук. Проіндексовано 2900 журналів з 50 дисциплін. Також проіндексовано окремі публікації, що стосуються даної теми з більш ніж 3500 кращих природничих і технічних видань світу.
  • Arts & Humanities Citation Index (AHCI) (1975-по теперешній час) - покажчик видань з мистецтва і гуманітарних наук. Проіндексовано понад 1600 провідних журналів. Також містить окремі статті, що стосуються даної теми з більш ніж 6000 видань, у тому числі соціології. Імпакт фактор не розраховується для видань, які включено до гуманітарної сфери.
  • Conference Proceedings Citation Index- Science (CPCI) (1990-по теперешній час) - покажчик матеріалів конференцій з природничих, технічних наук.
  • Conference Proceedings Citation Index- Social Science & Humanities (CPCI) (1990-по теперешній час) - покажчик матеріалів конференцій з суспільних і гуманітарних наук.
  • Book Citation Index– Science (BkCI) (2005-по теперешній час) - покажчик наукових книг з природничих і технічних наук.
  • Book Citation Index– Social Sciences & Humanities (BkCI) (2005-по теперешній час) - покажчик наукових книг з суспільних і гуманітарних наук.
  • Emerging Sources Citation Index (ESCI) (2015-по теперешній час) - мультидисциплінарний покажчик наукових видань, які поки не мають достатньо високого рівня міжнародного цитування. Для журналів у цьому індексі імпакт фактор не розраховуватиметься. Згодом видання проходитимуть повторну перевірку і, за позитивної оцінки, включатимуться до одного з трьох ключових покажчиків: SCIE, SSCI або AHCI (з розрахунком імпакт фактора для проіндексованих у перших двох). Усі видання, що подаються на розгляд для індексації до основних індексів ESCI, SSCI, AHCI, можуть спочатку бути включені в ESCI.

 

Містить бібліографічну інформацію та дані про цитування статей із 1200 наукових і технічних журналаів, які опубліковано в Китайській Народній Республіці.

Представлено патентну інформацію з доповненями від Derwent World Patent Index®, а також інформацію про цитування патентів від Patents Citation Index®.

Надає доступ до політичних журналів, які знаходяться в базі даних. KCI працює під керівництвом організації National Research Foundation of Korea і містить бібліографічну інформацію про наукову літературу, опубліковону в Кореї.

  • MEDLINE® (1950-по теперешній час)

The U.S. National Library of Medicine® (NLM®) — головна база даних з біологічних наук.

Представлено доступ до бібліографічної інформації та цитувань наукових статей російських дослідників у більш ніж 500 наукових, технічних, медичних та освітніх журналів. Провідні публікації ретельно відібрано і представлено в науковій електронній бібліотеці (eLIBRARY.RU), яка є найбільшим інформаційним ресурсом з досліджень у Росії.

Надає доступ до наукових статей із суспільних, гуманітарних наук і мистецтва, які було опубліковано в журналах відкритого доступу Латинської Америки, Португалії, Іспанії та Південної Африки.
 

Доступ до утиліт:

  • EndNote On-line
  • Researcher ID

Корисні посилання:

Спеціальні семінари українською мовою: 

Повний відеодовідник на каналі Clarivate Analytics українською:

Доступ до інформаційних ресурсів на платформі Web of Science надається з будь-якого комп'ютера університету ЦДПУ ім. В. Винниченка, підключеного до мережі Інтернет за посиланням www.webofscience.com.

За більш детальною інформацією звертайтесь у інформаційно-бібліографічний відділ бібліотеки ЦДПУ ім. В. Винниченка (кім. 1-4).

Інформацію надано бібліотекою ЦДПУ
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись