pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Викладачі факультету взяли участь у семінарі, присвяченому Новій українській школі

Викладачі факультету взяли участь у семінарі, присвяченому Новій українській школі

1 вересня цього року тисячі першокласників підуть до школи. Яким буде навчання для них? Якою буде Нова українська школа (НУШ)?

Це значною мірою буде залежати від учителя. Саме тому важливо вже зараз підготувати вчителя до освітніх інновацій. Викладачі факультету педагогіки та психології, зокрема кафедри методик дошкільної та початкової освіти також проходили навчання на курсах НУШ. Таку можливість було надано обласним інститутом підслядипломної педагогічної освіти. Викладачі ознайомилися зі змінами в сучасній системі освіти, концепцією НУШ, новим Державним стандартом початкової загальної освіти та інноваційними методиками викладання різних дисциплін.

Найбільше слухачів вразила пара з використання Лего як засобу навчання в НУШ. Всі учасники семінару мали можливість ознайомитися з історією виникнення компанії та основними етапами її розвитку за допомогою мультфільму. Слухачі могли себе відчути дітьми, так як були залучені до цікавих ігор з використанням ЛЕГО. Робота з конструктором ЛЕГО дозволяє молодшим школярам у формі пізнавальної гри дізнатися багато важливих ідей і розвинути необхідні в подальшому житті навички. Але Лего – це не тільки іграшка, а й надзвичайно ефективний навчальний матеріал. Ці набори можна використовувати для інтегрованого навчання, літературного читання, математики, музики, пошукової діяльності, ігор, фізкультхвилинок. За допомогою цих наборів можна розвивати оперативну пам’ять дитини. Педагоги також відчули себе творцями: будували башти, малювали картини за допомогою фігур. ЛЕГО допомогло створити дружню, невимушену атмосферу на занятті. Даний курс збагатив викладачів новими знаннями і навичками, якими вони в подальшому будуть ділитися з майбутніми вчителями початкових класів в процесі їх професійної підготовки.

Повідомлення підготувала кандидат педагогічних наук, старший викладач

кафедри методик дошкільної та початкової освіти, Ю.С. Котелянець.

Інформацію надано факультетом педагогіки, психології та мистецтв