pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Психологія особистості: традиції та сучасність

Психологія особистості: традиції та сучасність

На факультеті педагогіки та психології відбулась міжвузівська студентська наукова-практична конференція, присвячена 110-річчю з Дня народження Абрахама Маслоу: «Психологія особистості: традиції та сучасність».

Конференція була створена за ініціативи проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків ЦДПУ ім. В. Винниченка, доктора філологічних наук, професора Михиди Сергія Павловича, декана факультету педагогіки та психології, кандидата педагогічних наук, професора Рацула Анатолія Борисовича, провідного фахівця відділу міжнародних зв’язків зі студентської науки, кандидата фізико-математичних наук, доцента Чінчой Олександра Олександровича, завідувача кафедрою практичної психології, кандидата психологічних наук, доцента Горської Галини Олександрівни та відповідальної за науково-дослідну роботу студентів факультету педагогіки та психології, кандидата педагогічних наук Котелянець Юлії Сергіївни.

Конференція мала такий розпорядок роботи: 8.00-9.20 – реєстрація учасників конференції, 9.40-10.40 – пленарне засідання, 10.40-11.00 – кава-брейк, 11.10-14.00 – робота секцій та 14.20 – 15.00 – круглий стіл.

На пленарному засіданні отримали можливість виступити такі студенти: Прокопова Ірина з науковою роботою на тему: «Феномен духовності у процесі самотворення особистості», Романча Анастасія з роботою на тему: «Ефект Вертера як феномен масового нехтування життям» та Бондаренко Катерина з доповіддю на тему: «Кохання – як духовна потреба в реалізації життєвих стратегій жінок».

Загалом робота конференції була розділена на три секції: 1) «Теоретико-методологічні проблеми розвитку людської психіки» під керівництвом канд. психол. наук, доц. Васецької Тетяни Миколаївни; 2) «Актуальні питання сучасної психологічної науки» із науковим керівником канд. психол. наук, доц. Радул Іриною Геннадіївною; 3) «Практична психологія формування особистості на різних етапах онтогенетичного розвитку» із керівником секції канд. психол. наук, доц. Мельничук Іриною Ярославівною.

У конференції були задіяні студенти І-VІ курсів. Кожен мав змогу презентувати свою наукову роботу та відповісти на запитання учасників конференції, тим самим поділитися досвідом роботи у обраній сфері.

Повідомлення підготувала студентка ІІ курсу факультету педагогіки та психології Анастасія Олексієнко.

 

Інформацію надано факультетом педагогіки, психології та мистецтв