pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Школа психологічного консультування

Школа психологічної практики "Вкусная психология" (м.Київ) вперше приїжджає в Кропивницький для проведення навчальної програми з психологічного консультування.

Школа психологічної практики "Вкусная психология" - проект, який розрахований на сегмент студентів останніх курсів та випускників психологічних факультетів. Загалом, для всіх тих, хто хоче отримати, або вже має психологічну освіту, прагне працювати з клієнтами, але не має досвіду практичної роботи, досвіду ведення психологічних консультацій або боїться почати. Навчаючись у нас, ви дізнаєтеся хто такий психолог-консультант, якими навичками та якостями особистості він повинен володіти. Школа дає можливість відчути свою силу психолога, не бояться контакту з клієнтами, бути для них максимально корисним і ефективним.

Унікальність програми в тому, що ви отримуєте цінний досвід використання теоретичних знань на кожному занятті. Навчання проходить тільки через практику. Крім знань і навичок, "побічним ефектом" навчання буде Ваш особистісний ріст, так як ви будете мати можливість пропрацювати в колі талановитих психологів свої невирішені особисті проблеми і завдання.

Наша школа дасть вам практичні навички і впевненість в перших кроках вашого професійного становлення.

Для кого ця програма:

 - для студентів (спеціальність: психологія, соц. педагогіка);

 - для випускників психологічних факультетів, які хочуть практикувати;

 - для психологів, які мають освіту, проходили різні навчальні курси, але не мають досвіду ведення психологічних консультацій;

 - для практикуючих психологів, які хочуть удосконалювати свої практичні вміння;

 - для людей, які отримують другу вищу освіту за спеціальністю "психологія" і хочуть практикувати;

 - для людей, які планують навчатися на психолога, наша програма дасть можливість познайомитися з професією з практичного боку, зрозуміти наскільки ця діяльність відповідає їх здібностям, особистим якостям і бажанням;

 - дитячих психологів програма буде цінна для встановлення контакту і роботи з батьками;

 - шкільним психологам допоможе у встановленні контакту і консультуванні батьків і вчителів;

 - для людей, які працюють в сфері управління персоналом, отримані навички будуть корисними при роботі з персоналом, виявленні їх потреб і цінностей.

 Програма сертифікована в Національній академії педагогічних наук України. Після закінчення навчання, ви отримаєте 2 сертифікати: державний сертифікат науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Академії пед. наук України та сертифікат нашої школи про проходження програми.

Структура програми

Програма складається з 8-ми дводенних семінарів.

Періодичність - 1 дводенка / 1 раз на місяць

Базові техніки консультування та складні інтервенції - 4 дводенка.

Техніки гештальт-терапії в консультуванні - 4 дводенки.

Базові техніки консультування та складні інтервенції

1 дводенка. Введення в курс, знайомство з групою. Уважне слухання - основа консультування. Встановлення рапорту. Базові навички вислуховування клієнта. Навички спостереження за клієнтом.

2 дводенка. Інтегрування навичок уважного слухання. Почуття і їх відображення. Поняття п'ятистадійного моделі інтерв'ю в консультуванні. Підведення підсумків роботи групи.

3 дводенка. Складні навички та концепції. Конфронтація і розвиток клієнта. Фокусування. Зворотній зв'язок і саморозкриття. Відображення смислів: допомога клієнтам в дослідженні цінностей.

4 дводенка. Метафора в консультуванні. Складні інтервенції. Інтеграція навичок. Підведення підсумків роботи. Вироблення власного індивідуального стилю консультування.

 Техніки гештальт-терапії в консультуванні

1 дводенка. Базові поняття гештальт - терапії: «Постать» і «Фон». Поняття «контакту» в ГТ. Цикл контакту.

2 дводенка. Захисні механізми. Особливості роботи з захисними механізмами.

3 дводенка. Робота з сімейними посланнями і інтроектами. Особливості роботи з проекціями.

4 дводенка. Структура гештальт - сесії. Підведення підсумків роботи. Сертифікація.

Заняття будуть проводитися по сб. і нд. з 10.00 до 18.00. З перервою на обід та каву-брейк.

Вартість 1 дводенки - 1300 грн.Детальна інформація по тел: 097 613 73 04, 099 665 38 30 (Яна)

Начало навчання – 22-23 квітень – 2017 г.

 Інформація про тренерів

Анна Дердюк - директор Школи психологічної практики, автор і ведуча навчальної програми з психологічного консультування, практикуючий психолог, гештальт-терапевт (МІГІП, 3-й ступінь GATLA), супервізор. 

Derdyk

Галина Батуринська - практикуючий психолог, гештальт-терапевт (3-й ступінь GATLA), казкотерапевт, дитячий психолог, травмотерапевт- консультант, тренер Школи психологічної практики, автор навчальної програми "Використання метафори в психологічному консультуванні за допомогою методів казкотерапії та МАК" (спільний проект з Тетяною Матвейчук), автор і ведуча навчальної програми "Казкотерапія як інструмент психолога в роботі з психосоматичними розладами у дорослих і дітей". 

Baturinska

Леся Науменко - гештальт-терапевт, засновник і психолог Центру психологічної підтримки «Freesoul», тренер Школи психологічної практики, супервізор до Українського Інституту Сучасної Гештальт Терапії. 

Naumenko

Яна Григор'єва - психолог-консультант, ведуча майстер-класів та куратор навчальних груп в Школі психологічної практики.

Grigoreva