pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Вплив неформальних організацій на формування особистості

30 листопада у стінах університету в аудиторії № 49 відбулося захоплююче й досить незвичайне дійство, котре ще надовго залишиться в пам’яті його учасників. « Вплив неформальних організацій на формування особистості», - саме так звучала темазаходу, який відбувся в рамках дисципліни соціальна психологія. Організував його Куліш Віктор Іванович, котрий запропонував нам, студентам 28 групи, зануритися в світ молодіжних організацій, приміряти на себе нові, радикальні й досить незвичні ролі.

Ні для кого не секрет, що психологи в своїй роботі часто користуються принципом «Якщо хочеш зрозуміти людину, постав себе на її місце». Саме ця ідея пронизала весь хід нашого дійства. Кожен з нас мав не тільки розказати про особливості неформальної організації, котру представляв, а й прожити цей образ: засвоїти характерну для даного об’єднання манеру поведінки, ознайомитися з особливостями комунікації її членів і, найголовніше, підібрати відповідний образ.

Саме тому, до нашої аудиторії завітали серйозні готи, енергійні металісти, гармонійні хіпі, веселі гопники і навіть замріяні ванільки. Кожен з представників неформальної організації відкривав для одногрупників нові сторони свого об’єднання, співав пісні, демонстрував атрибутику й уривки з художніх фільмів. В колективі панувала позитивна й дружелюбна атмосфера, яка наштовхувала кожного з учасників не соромитися й демонструвати свої можливості на повну.

Завершилася наша зустріч груповим фото, котре символізує довіру і взаєморозуміння між представниками різних неформальних організацій, їхню дружбу, толерантність й взаємоповагу. Загалом, дане дійство принесло нам масу позитивних емоцій, збагатило нас цінним досвідом й підтвердило думку, що бути психологом – це круто!

2Tp 1wMl3ac

4OeODDANXl0

ALnDdLjHFzs

gkSsQA8Ic 0

faEH5jpmOyY

Студентка 28 групи Романча Анастасія