pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Шлях до успіху

25 жовтня о 14.00 за ініціативи заступника декана з наукової роботи студентів В. І. Куліша, відбувся семінар для студентів КДПУ на тему «Шлях лідера. Інструменти розвитку». Ведучий семінару: бізнес - тренер, соціальний технолог, сертифікований НЛП - Майстер, сертифікований організаційний коуч Сергій Сліпченко (м.Київ). Науковий семінар відвідало чимало студентів факультету педагогіки та психології різних курсів. Присутні мали можливість ознайомитись з етапами життєвого шляху лідера; ключові проблеми людини, в залежності від особистісної типології; основи формування особистого плану розвитку та постановка цілей.

Семінар почався спілкуванням учасників один з одним та визначенням їх життєвих цілей на майбутнє. Завдяки цьому аудиторія пожвавилась та була готовою до роботи, що визначило загальні очікування. Обговорювались різні наукові підходи та стратегії розвитку, які мають місце для досягнення успіху.

Одне із завдань, які проводились на семінарі, було пов’язане з повітряними кульками. Студенти повинні були за хвилину наповнити кульку повітрям і проколоти її. Кожен впорався з цим по-різному, що й відображало їх прагнення, поведінку стосовно досягнення успіху та життєвих цілей.

Тренер семінару розповідав про спіральну динаміку (автор Грейвз), яка лежить в основі успішного розвитку особистості. Також було обговорено кризові періоди та як їх долати. Тобто семінар був не лише теоретичної, але й практичної спрямованості. Гадаю, кожен усвідомив для себе важливі речі, поставив хоч невелику ціль на майбутнє та занотував важливі для себе моменти.

Отже, загальна атмосфера семінару була приємною. Наприкінці, тренер дав завдання на роздуми. Воно було у вигляді чотирьох питань щодо того, як досягти поставленої цілі, які нові здібності та знання для цього потрібні.

Завдяки семінару студенти не тільки дізнались про нові способи успішного розвитку, а також отримали приємні, радісні емоції та спілкування. Хочеться висловити подяку за проведення даного семінару тренеру Сергію Сліпченко та В. І. Кулішу.

Дійте та досягайте успіху, адже все у ваших руках! 

Журналіст: Заремба Валентина

4 CwbTLxWnw

HuedE7NEBCc

vG9HLHiHMAY

W4gw Xxfmt4