pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Посвята в студенти

Врочисто лунає гомін біля корпусів КДПУ ім.В.Винниченка, юрба хлопців та дівчат прямує до площі біля двоповерхівки старого корпусу колишньої жіночої гімназії. Це колишні випускники поспішають прийняти першу присягу на своєму професійному шляху,  пройти  посвяту в першокурсники, відчинити браму студентського життя.

«Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus!» – такі знайомі  та дорогі серцю слова кожному випускнику, які є зараз посеред  натовпу першокурсників – наставниками та організаторами таїнства, яке є традиційним для педагогічного університету, що зберігає свої традиції та є реформатором в системі освіти вже 95 років.

IMG 6172IMG 6184Хвилювання зростає з кожною миттю та виступами випускників альма матер, що займають найпрестижніші посади в рідному місті. Побажання на майбутнє та добрі слова дають надію новачкам на педагогічній ниві, що їх вибір вступу до омріяного вузу є найвагомішим внеском до власного професійного становлення.

Після врочистого відкриття символіки університету, ректор вручив перші символічні студентські квитки обраним першокурсникам, були проголошені слова клятви вірності студентству… і ось, вперше разом зі своїми кураторами, студенти пройшли до аудиторій для отримання першого атестату зрілості в виборі власного шляху – студентського квитка.

IMG 6195IMG 6204

На факультеті педагогіки та психології церемонія вручення студентського квитка проводиться в актовій залі, з побажаннями першого декана факультету, доктора педагогічних наук, Почесного професора університету та кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти Мельничука С.Г. та «почесного батька» всіх студентів факультету - декана факультету педагогіки та психології, кандидата педагогічних наук, професора, заслуженого працівника освіти України Рацула А.Б.

IMG 6334IMG 6339

Декан факультету познайомив студентів з присутніми викладачами, наголосив про необхідність дотримання студентського етикету та поваги до викладачів, та про те, що наступного дня відбудеться перша урочиста пара, на якій всі познайомляться з історією та видатними особистостями факультету.  Також він побажав наснаги в навчанні та дав батьківські поради та настанови.

І ось, найхвилююча мить посвяти до студентства! Куратори груп вручили присутнім схвильованим першачкам той самий «перший студентський»! «Vivat Academia! Vivant professores!». Студентський лічильник почав відраховувати перші хвили такого різноманітного студентського житття!

IMG 6372IMG 6380Врочисте перше колективне фото з першими викладачами, непідробні, хвилюючі емоції, перші сльози радості в стінах першого університету.. Вітаємо Вас, наше майбутнє, наші студенти факультету педагогіки та психології, КДПУ ім.В.Винниченка!

Pereat tristitia,

Pereant dolores!

Pereat Diabolus,

Quivis antiburschius

Atque irrisores!

Vivat Academia!

Vivant professores!

Джоган Валентин

Аспірант кафедри практичної психології

IMG 6402