pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Практика в ДНЗ "Незабудка"

Я проходила практику в ДНЗ (дошкільний навчальний заклад) №3 "Незабудка", з 28. 03. по 07. 05. 2016 року.

Метою стало виявлення рівня розвитку пізнавальної, особистісної сфер дітей та проведення корекційно-розвивальної роботи. Моїм завданням було виявлення рівня розвитку пізнавальної сфери (пам’яті, мислення, сприймання, уваги), виявлення рівня готовності до школи (вміння слухати, виконувати завдання за зразком, загальна обізнаність, довільність психічної діяльності), рівня розвитку процесів особистісної сфери (самооцінка) та корекція виявлених недостатньо розвинених процесів.

Під час практики я здобула практичні навички діагностики (первинна і вторинна діагностика) психічних процесів, обробки і інтерпретації результатів, навички в корекційній роботі з цими процесами, також результатом є покращення розвитку психічних процесів після проведення корекційних занять (помітно при вторинній діагностиці)

За час проходження діагностико-психокорекційної практики, були проведені такі форми роботи: психодіагностика (первинна, вторинна),  просвітницькі заходи, корекційно-розвивальна робота. Я мала змогу познайомитись з діяльністю психолога в дошкільному закладі, поспілкуватись з дітьми та персоналом. Дізналася багато цікавої та корисної інформації для своєї майбутньої професії. Окрім цього, я мала можливість безпосередньо долучитись до роботи з дітьми і отримала цінний досвід у цьому. 

Студентка факультету педагогіки та психології
Іванченко Юлія 48 група

20160331 10341720160429 102256