pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Правоохоронна практика студентів-психологів

Студентська практика на факультеті педагогіки та психології проходить в різноманітних закладах освіти та на самому факультеті. Але нам відкрили одну «військову таємницю»,  куди ще потрапляють студенти в пошуках підтвердження своїх теоретичних здобутків. Студенти факультету педагогіки та психології співпрацюють з правоохоронними органами, причому не як студенти, а як досвідчені професіонали психологи! Нам випала можливість поспілкуватися з Гладченко Світланою, студенткою 48 групи, спеціальність практична психологія, і от що вона нам розповіла:

«Я проходила діагностико-корекційну практику в міліції.З співробітниками правоохоронних служб було проведено такі види роботи: психологічне діагностування, корекційно відновлювальна та розвивальна робота. Метою роботи було виявлення та корекція агресивних проявів поведінки. Було залучено 25 працівників правоохоронних служб різної статі та віку. Діагностування проводилося за допомогою 5-ти методик направлених на вияв агресії, її ступеня. В рамках практики проводилися лекційні заняття: «Агресія, її види, та способи подолання», «Конфлікт, його сутність, види, шляхи вирішення» «Види конфліктних особистостей» та ін.. Також з працівниками правоохоронних служб проводилися тренінгові заняття, корекційно-розвивальні вправи з метою подолання агресії, та набуття навичок ефективного ,безконфліктного спілкування.»

З вище сказаного можна дійти висновку, що студенти психологи вже під час навчання здобувають практичний багаж знань для подальшої професійної реалізації та досконалого виконання своїх обов’язків; проводять цікаві дослідження в досить широкій галузі професії «людина-людина», та діляться своїм професійним досвідом з іншими.

Аспірант кафедри практичної психології
Джоган Валентин

1

2