pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Тиждень факультету педагогіки та психології

Студенти нашого факультету завжди вражали своїми яскравими вміннями та здібностями. Цього разу можливість побачити красу та талановитість студентів була на святкуванні тижня факультету. До святкового концерту долучились студенти перших, других та третіх курсів. Програма виступів була різноманітною та не давала занудьгувати присутнім. Чудові вокальні номери представили  Тітенко Лілія «Зелен клен», Качур Марина з піснею «Ой, чий то кінь». Студентки факультету педагогіки та психології не лише можуть показати прекрасний спів, але й відзначаються грою на народних інструментах. Так, студентка 14 групи Антоненко Катерина виконала твір на бандурі, а студентки третього курсу Заремба Валентина та Альвіна зіграли на баянах. Високий рівень професіоналізму показали студентки з танцювальними виступами «Полька» та балетом.

Факультет педагогіки та психології славиться цікавою історією та видатним розвитком. Відкриття педагогічного факультету, який вперше розпочав здійснювати підготовку вчителів початкових класів з вищою освітою, було значною подією в житті педагогічного інституту, адже до цього часу функціонувало лише три факультети: філологічний, фізико-математичний, фізичного виховання (з 1956 р.). Факультет пишається своїми випускниками, більшість з яких працює вчителями початкових класів, а також в державних установах, вищих педагогічних навчальних закладах. Значна частина випускників є відмінниками народної освіти, вчителями вищої категорії, методистами тощо.

Педагогічний факультет почав здійснювати підготовку вчителів початкових класів з вищою освітою у 1959 році. А з червня 2013 року - факультет педагогіки та психології.

Отже, за роки свого функціонування  факультет педагогіки та психології сформувався як один із провідних в університеті, який займається підготовкою висококваліфікованих спеціалістів психологів та соціальних педагогів, вчителів початкових класів. І на сьогодні студенти доводять свої можливості та показують не лише високий рівень знань, але й свої таланти.

Цікаві факти:

  • На 01.10.2015 р. на факультеті навчається 1113 студентів, аспірантів, з них 654 – на денній та 307 – на заочній формі навчання, 10 – на екстернатній формі навчання, 113 осіб здобуває другу вищу освіту, в аспірантурі навчається 29 осіб;
  • За роки існування факультету було підготовлено 6336 вчителів з вищою освітою;
  • У даний час на 5-ти кафедрах факультету працює 93 викладачі.

Студентка факультету педагогіки та психології
Заремба Валентина

 

IMG 3548IMG 3552IMG 3571IMG 3609

IMG 3619IMG 3597

IMG 3563IMG 3607