pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

На допомогу захисникам вітчизни

17 травня відбувся заключний день тренінгу «ПТСР та методи роботи з ним» на базі кафедри практичної психології факультету педагогіки та психології.

Посттравматичний стресовий розлад — важкий психічний стан, різновид тривожного розладу (неврозу), що виникає в результаті одиничної або повторюваних психотравмуючих ситуацій, як, наприклад, військовими діями, важкою фізичною травмою, сексуальним насильством, або загрозою смерті.

ПТСР одне з негативних явищ з яким приходиться жити військовослужбовцям та добровольцям в зоні АТО. Що з цим робити психологам, та як повернути до нормального життя не тільки захисників вітчизни, але і їхніх рідних, розповідали студентки 5 курсу – психологи ГО «Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» та центру медико-психологічної реабілітації, інструктори центру військово-спортивної підготовки «Український спортивний батальйон» Супрун Євгенія та Руда Катерина.

Метою тренінгу є навчити спеціалістів основам роботи з військовослужбовцями, в яких виявлено стан посттравматичного стресового розладу або простежуються окремі симптоми на всіх етапах військової служби. Тренери працюють за системою Френка Пьюселіка – одного з основоположників нейролінгвістичного програмування, і одного  з відомих тренерів в світі. Його професійний досвід багатий і різноманітний, а стиль подачі матеріалу унікальний.

По закінченню тренінгової роботи учасникам були видані сертифікати про проходження тренінгу, серед них були і практикуючі психологи, викладачі кафедри практичної психології:  Зубченко Владислав Владиславович та Близнюкова Олена Миколаївна. Всі обмінялися враженнями від взаємної роботи та виявили бажання продовжити розширювати професійний кругозір і розвивати тренінгову роботу на тему допомоги тим, хто її так потребує, захищаючи наше життя і свободу.

Аспірант кафедри практичної психології
Джоган Валентин

qv73bmYpDfkAmov35ctjgE

iE8greghPRAd3JRhk5IwQQ

zzIu1HTViDQ6Q9xczPza6E