pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Співробітництво психологів та правоохоронців

Гармонійна психологізація соціальних процесів є ознакою підвищення рівня культури суспільства. Саме це явище спостерігається як один з принципово важливих аспектів Євроінтеграції сучасної України. Зокрема йдеться про залучення української психологічної спільноти до організації кадрової комплектації та оптимізації прогресивно оновлених органів охорони правопорядку. Такий напрямок втілення у практику державотворення єдності форм політико-правової та наукової суспільної свідомості є доцільним та високоефективним.

         Позитивним є залучення психологів до реалізації таких проектів як створення Нової поліції та поліції особливого призначення КОРД. Зокрема ці проекти успішно втілюються в життя на території Кіровоградщини за участю представників психологічної спільноти.

         Співробітники кафедри практичної психології факультету педагогіки та психології Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка були залучені до такої діяльності. Ними було проведено роботу у наступних напрямках: координування процедур тестування кандидатів у Патрульну поліцію та КОРД; співбесіди з кандидатами; викладання низки дисциплін гуманітарно-психологічного циклу в процесі навчання відібраних кандидатів та їх підготовки до виконання професійних обов’язків.

         Високий рівень професіоналізму психологів КДПУ, якісне виконання ними своїх функцій у відповідній фаховій сфері документально засвідчено листами подяки та грамотами, адресованими кафедрі практичної психології в цілому та її співробітникам – кандидату психологічних наук старшому викладачу Кулішу Віктору Івановичу та викладачу Зубченку Владиславу Владиславовичу.

         Реалізована владою у такий високоефективний спосіб відкритість та підтримка процесу реформ робить його таким, що дійсно відбувається і забезпечує не тільки можливість, а й актуальну реальність змін на краще у нашій європейській Україні. Тому натхненно та з ентузіазмом продовжуємо нашу плідну співпрацю у цьому напрямку.

Матеріал надано кафедрою практичної психології

n84dCPBClhU