pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Всеукраїнська студентська олімпіада зі спеціальності «Початкова освіта»

20 квітня 2016 року в КДПУ ім. Володимира Винниченка відбулося урочисте відкриття ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Початкова освіта». Всеукраїнська студентська олімпіада проводиться як особистісна першість у вигляді системи масових очних змагань майбутніх педагогів початкової школи. У ній беруть участь, зазвичай, студенти, які на час проведення олімпіадививчають відповідні дисципліни або закінчили їх вивчати в минулому навчальному році.

Учасникам олімпіади пропонуються завдання, складені з урахуванням сучаснихпроблем і досягнень у галузі початкової освіти. Їх розв'язання вимагає не тільки знанняпрограмового навчального матеріалу, а й опори на загальну психолого-педагогічну культурумайбутніх фахівців.

Завдання олімпіади полягає у виявленні обдарованих студентів, сприянні розвиткутворчого мислення, активізації наукового пошуку у розв’язанні проблем із різних галузейпочаткової освіти та виховання, а також передбачає встановлення рівня здатності доглибокого осмислення і творчого застосування надбань сучасної педагогіки в умовахдіяльності початкової ланки загальноосвітньої школи. У Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Початкова освіта» можуть брати участь переможці І етапу олімпіади.

IMG 3093

На честь відкриття проводився концерт за участю студентів факультету педагогіки та психології та студентів мистецького факультету. Відкривали урочисте дійство виступ народного ансамблю бального танцю «Конвалія». Також для глядачів лунала пісня «Червона рута» у виконанні студента мистецького факультету Артема Гасленко. Із надзвичайно проникливою та зворушливою піснею виступила студентка ІІ курсу педагогіки та психології Качур Марина із композицією «Доля».

Крім цього присутніх порадував танець «Полька», «Балет», прекрасна гра на бандурі, гра на баянах із твором «Ніч яка місячна».

IMG 3169

Після завершення святкового концерту відбулося жеребкування для виконання завдань ІІІ туру.

Попереду на учасників олімпіади чекає виконання письмових тестових та творчих завдань з педагогічних дисциплін. Також завдань з фахових методик (викладання української мови та літературного читання, математики,природознавства, трудовогонавчання). До завдань олімпіади входить складання плану-конспекту уроку з навчальних предметів початковоїшколи. Тобто учасники матимуть змогу провести фрагмент уроку. Таким чином, педагогічні знання застосуються на практиці.

IMG 3238

 

Тому побажаємо успіхів учасникам, відкриття нових обріїв та майбутніх перспектив!

Студентка факультету педагогіки та психології,
студентка 38 групи Заремба Валентина

IMG 3088

IMG 3129

IMG 3132

IMG 3227