pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Презентація успіху

У бібліотеці педагогічного університету, 16 лютого  відбулася презентація під назвою «Історія успішних випускників» - проект про досягнення випускників факультетів КДПУ ім. В. Винниченка. 


Першим свою презентацію представив Валентин Мельник з фізико-математичного факультету. В своєму відеоролику він представив діяльність програмістів. Було відображено участь студентів у різноманітних олімпіадах з програмування, завдяки яким їх запрошують писати програми для корпорації Майкрософт тощо. В цьому велика заслуга належить Валентину, що своєю роботою допомагає студентам, та ділиться не тільки знаннями, але й досвідом.

Наступним учасником був випускник факультету історії та права Олександр Чорний. В його відео зображувались моменти педагогічної практики з участю студентів факультету, їх археологічні експедиції. Головним талантом Олександра є малювання, тому можна сміливо назвати його художником. Викладачі факультету із задоволенням розповідали про його творчість.

Представником факультету педагогіки та психології був викладач педагогічного ліцею, ведучий новин «День за днем» на КОДТРК,  Володимир Вященко. Володимир є випускником факультету педагогіки та психології, а саме за спеціальністю соціальна педагогіка зі спеціалізацією практична психологія. На п’ятому курсі Володимир паралельно та заочно закінчив магістратуру управління навчальними закладами.

 В презентації відображалась його активна творча діяльність (окрім викладання Володимир співає, приймає участь у різних концертах у якості ведучого). Головним він вважає прагнення до самовдосконалення, тому ретельно коригує власну риторику та знання української мови.

Нам пощастило поспілкуватися з Володимиром на тему його творчих досягнень та рецептів успіху.

Кор: Як на Вашу думку чи є успішною презентація, виправдана її мета?

Володимир: Я гадаю, та мета, яка була вкладена організаторами, досягнута. Відео створювалося з метою популяризації ВНЗ та факультетів, героїв яких було обрано для представлення. Мене обрали представником факультету педагогіки та психології, і я сподіваюсь, що переглянувши відео, хтось зрозуміє, що це йому до душі та зможе обрати власне призначення.

Кор: Які Ви можете дати поради для досягнення успіху?

Володимир: Вступ до вищого навчального закладу має бути максимально свідомим рішенням. Абітурієнт має бути впевненим, що хоче навчатись саме в цьому навчальному закладі та саме на цьому факультеті. І в подальшому людина має знати, яку професію отримає.

Дуже важливо визначитись ким ти хочеш стати, але для цього є багато профорієнтаційних моментів, поради батьків тощо. Та в першу чергу потрібно прислухатись до свого серця і розуму. 

Кор:  Як допомагає перша спеціальність соціальна педагогіка у Вашій роботі?

Володимир: Я працюю в педагогічному ліцеї на посаді заступник директора з навчально-виховної роботи. Ця робота включає в себе різні напрямки, серед яких робота соціального педагога та практичного психолога (консультування, організація навчання). Звичайно, отримані знання допомагають встановлювати зв’язки з іншими людьми, формувати себе як особистість. Також ці знання є важливими у розвитку ділових якостей, що мають значення на моїй другій роботі – на телебаченні.

Кор: З чого почалася Ваша активна діяльність?

Володимир: Я прийшов в університет з метою гарно навчатись для того, щоб отримати ґрунтовні знання і мати майбутню професію. Вийшло так, що перші два роки я так і робив. Але мені зустрілася Тетяна Анатоліївна Шарапова, яка запропонувала взяти участь у конкурсі «Містер факультету». Я поставився відповідально до цього завдання. Мої одногрупники допомагали мені у підготовці до конкурсу. Тоді ми разом вибороли перемогу. З цього моменту, ми з Тетяною Анатоліївною почали тісно співпрацювати: я брав участь в благодійних концертах, різних заходах, новорічних ранках; ми проводили концерти до дня солідарності з віл-інфікованими. Зібрані кошти ми віддавали людям, які мають статус віл-позитивних.

Гарною традицією була організація новорічних ранків для викладачів та їх дітей. Я пам’ятаю, був чортом, який виконував пісню з репертуару Quest Pistols про те, що я дуже хотів потрапити на свято, але люди боялися мене. Тому саме студентські роки дають змогу зрозуміти наскільки життя крута річ. Мені дуже пощастило з людьми, які мені зустрілися, моя група була надзвичайно дружня та згуртована.

Я бажаю всім студентам цінувати кожну мить, яку ви переживаєте у стінах педагогічного університету. Дійсно, це життя яскраве, емоційне, енергійне, сповнене позитивом. Ці роки, мабуть, більше ніколи не повторяться. Далі прийде робота, буденні турботи, сім’я. Саме зараз варто насолоджуватись життям, коли є можливості до самореалізації, перед тобою відкриті шляхи для знаходження чогось нового. Якщо в тебе є цілеспрямованість, ти обов’язково досягнеш успіху. Все залежить від самої людини, від її сприймання та відношення до життя.

Хочу ще раз висловити подяку факультету педагогіки та психології, його керівництву, декану Анатолію Борисовичу Рацулу, також заступнику декана Тетяні Анатоліївні Шараповій і всьому професорсько-педагогічному складу факультету та університету в цілому, які відіграли значну роль у моєму житті.

Переглянувши відео-презентації, стає зрозуміло, що наш університет виховує та навчає справжніх героїв. Все залежить від бажання людини, від її мотивації. І тоді неодмінно все вийде. Проект корисний тим, що абітурієнти можуть подивитись на досягнення випускників та зробити власний вибір, крок в майбутнє, адже наші герої надихають. Тому прагніть більшого і створюйте своє світле майбутнє!

Журналіст Заремба Валентина