pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Як психологи Нову поліцію обирали.

Кожній людині потрібен захист: психологічний, правовий та фізичний. Це залежить не тільки від людини, але й від країни, громадянином якої вона є. На ряду з необхідними змінами в нашій країні реформи дійшли й до органів правопорядку і завдяки цьому в нашому місті розпочато формування загонів «Нової поліції», метою якої є не тільки реформування цієї структури, але й поліпшення умов забезпечення захисту населення. Психологи КДПУ ім.Винниченка не змогли стояти осторонь такої важливої події та прийняли активну участь у відборі кращих кандидатів до поліції.

            З 9 грудня по 17 грудня в Кіровограді відбулося психодіагностичне тестування кандидатів до поліції на вияв  в них необхідних якостей які потрібні для здійснення ними своїх службових обов’язків. В проведені фінального тестування кандидатів були задіяні не тільки кращі студенти – майбутні психологи але й співробітники КДПУ ім.В.Винниченка. 

PC150005

           Під керівництвом старшого викладача кафедри практичної психології Куліша Віктора Івановича працювали студенти 58 групи факультету педагогіки та психології:  Фіщук Марина, Омельяненко Тетяна, Франчук Анна, Левченко Яна, Романів Яна. Також участь в тестуванні прийняла спеціаліст Психологічної служби – Завацька Ольга Олександрівна.

Тестування кандидатів було комп'ютерним, за допомоги адаптованого багатопрофільного особистого опитувальника, в якому з основних напрямів є вияв поведінкових тенденцій, які сформувалися на базі основних особливостей темпераменту особистості.  Асистенти з відбору професійних поліцейських відповідали за організацію, інструктаж, упорядкування, відправку даних в Київ для їх інтерпретації, а також вони стали членами ГО «Всеукраїнської психодіагностичної асоціації».

Було протестовано більше тисячі кандидатів до майбутньої «Нової поліції» міста Кіровоград. Завдяки високому професіоналізму та відповідальності наших психологів, всі майбутні поліцейські пройшли тестування, внаслідок чого було відібрано кращих громадян нашого міста, яким небайдуже лихо інших і які всім сердцем прагнуть до порядку, захисту інтересів законослухняних громадян та миру в нашій країні.

Журналіст Джоган Валентин

Кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри практичної психології - Куліш Віктор Іванович.

Спеціаліст Психологічної служби КДПУ Завацька Ольга Олександрівна