pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Міжвузівська студентська науково-практична конференція «Проблеми практичної психології та її перспективи»

img 0224 квітня 2015 року в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка на факультеті педагогіки та психології відбулася щорічна Міжвузівська студентська науково-практична конференція «Проблеми практичної психології та її перспективи», присвячена 140-річчю з Дня народження К. Г. Юнга.

На урочистому відкритті конференції виступивСадовий Микола Ілліч, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків, доктор педагогічних наук, професор, який зазначив, що метою конференції є активізація наукового мислення студентів щодо продукування теоретичний ідей та ефективного вирішення актуальних проблем практичної психології. Проректор звернув увагу присутніх, що тема конференції зацікавила студентів не тільки нашого університету, а й інших вузів України.

Привітання висловилидекан факультету педагогіки та психології, кандидат педагогічних наук, професор Анатолій Борисович Рацул; завідувач кафедрою практичної психології, кандидат психологічних наук, доцент Галина Олександрівна Горська та відповідальний за науково-дослідну роботу студентів факультету педагогіки та психології, кандидат психологічних наук, старший викладач Куліш Віктор Іванович.

Загалом у роботі конференції взяли участь 47 учасників.

На пленарному засіданні виступили:

  • студентка другого курсу факультету педагогіки та психології Заремба Валентина з виступом «Життєвий і творчий шлях К.Г. Юнга»;
  • студентка третього курсу Пойда Наталія, яка розкрила питання «Архетипи у структурі особистості К.Юнга в аспекті сучасності»
  • студентка другого курсу Прокопова Ірина проаналізувала зміст колективного несвідомого (виступ «Структура колективного несвідомого за Юнгом та прояв архетипа»)
  • з презентацією програми «Дебати» – студентка другого курсу факультету іноземних мов Тупиця Валентина – «Участь у дебатах як форма самореалізації студентів».

Зміст доповідей дозволив учасникам викликати жвавий інтерес слухачів, розширити свої уявлення про теоретичну спадщину К.Г. Юнга.

Подальша робота проходила в двох секціях:

«Сучасні особливості становлення особистості на різних етапах онтогенетичного розвитку» - керівник секції канд. психол. наук, доцент Радул І.Г.

Робота в секції проходила продуктивно й творчо, між учасниками виникали дискусійні обговорення щодо тем виступів. Серед найкращих доповідачів визнані Воронцова Інна, Глоба Карина, Олексеєнко Катерина, Шевченко Анастасія, Скічко Тетяна, Кулінська Анастасія, Мейрамгульянц Наталя, Шаповал Марина.

У другій секції «Практична психологія розвитку особистості», яку очолювала кандидат педагогічних  наук, доцент Шишова І.О., було розглянуто теоретичні засади, сучасні технології надання психологічної допомоги та організації психологічного супроводу особистості на різних етапах онтогенезу. Присутні з великим інтересом слухали представників студентської науки, висловлювали власне бачення розв’язання актуальних проблем сучасної практичної психології. З цікавими та змістовними науковими доповідями виступили студенти: Шовак Антон, Куропятник Марина, Брейткрейц Оксана, Зозуля Віта, БезроднаОлександра, Тикул Анастасія, Білятинська Ірина, Кошель Мар’яна, Кучеренко Лідія, Сергата Інеса, Волчанська Ярослава, Корнієвська Марія, Демешко Юлія.

Студенти – учасники та організатори конференції висловлюють подяку науковим керівникам та запрошують майбутніх психологів з інших вузів України залучатися до роботи у щорічній студентській науково-практичній конференції.