pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Наші перші професійні кроки!

img 2308 квітня 2014 року відбулася звітна конференція з педагогічної практики. Студенти (25, 41, 43 групи) мали можливість поділитися своїми враженнями та емоціями, досвідом з викладачами факультету, які їх навчали й готували до такого відповідального моменту – відчути себе справжніми вчителями...

«…Наше життя складається з історій: історії нашого народження, історії перших кроків, перших і останніх днів в школі…. От і практика в школі №26 стала нашою великою історією, яка несе в собі безліч різноманітних емоцій. Для когось це були найгірші дні в його житті, а для когось – безмежне щастя…. Кожен з нас намагався не просто так її пройти, а чомусь навчитися. Звичайно, були невдачі під час організації та проведення уроків,виховнихзаходів, але ж на то вона і практика, щоб навчитися бачити та виправляти свої помилки…».

Студентка 25 групи Козуб Вікторія

«…Ці 6 тижнів – це неймовірний досвід не лише педагогічний, але й життєвий! Розлучатися з дітьми ми не мали жодного бажання, адже за цей час у нас склались приємні товариські стосунки. Більшість з нас відчули сум в останній день практики. Ці теплі обійми… вони варті недоспаних ночей, коли готуєшся до уроків, створюєш наочність, продумуєш кожний етап уроку…».

Студентка 43 групи Ушанова Марина

«…Спочатку, я дуже боялася проводити уроки, не була впевнена в собі. Коли спробувала себе в ролі вчителя, то зрозуміла, що боятися не варто. На допомогу завжди приходив вчитель класу та наші викладачі, які допомагали вдосконалити конспект, дібрати необхідні прийоми, засоби навчання тощо. Я щаслива від того, що мала змогу попрацювати з дітьми…»

Студентка 43 групи Подопригора Тетяна

Отже, любов до дітей перемогла! Лінь і небажання готуватися до пар раптово зникли. Нашим студентам захотілося стати кращими, стати компетентними, стати справжніми вчителями. Адже, коли до тебе ставляться не як до студента, а як до вчителя – це спонукає до відповідальності. Тож бажаємо нашим студентам подальших успіхів у навчанні! Не зупинятися на досягнутому!