pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Студенти і викладачі факультету педагогіки та психології вітають Ольгу Сергіївну Радул з успішним захистом докторської дисертації!

news 2015 01 01Радул Ольга Сергіївна багато років викладає на факультеті історію педагогіки, яка стала улюбленою дисципліною не одного десятка студентів. Навчальні посібники з історії педагогіки України, порівняльної педагогіки, історії педагогіки вищої школи, створені Ольгою Сергіївною, набули популярності і стали взірцем дослідницької виваженості не лише для студентів і викладачів Кіровоградського педагогічного університету, а й для багатьох науковців нашої країні.

Ольга Сергіївна Радул очолює наукову школу «Історія педагогіки вищої і середньої школи». Під її керівництвом захищено шість кандидатських дисертацій. Вона є членом спеціалізованої вченої ради із захисту кандидатських дисертацій, неодноразово виступала опонентом на захисті кандидатських дисертацій з теорії та історії педагогіки. Близько двадцяти років Ольга Сергіївна цікавиться мало дослідженими проблемами етнопедагогіки східних слов’ян, природним результатом чого виявилось видання монографії і підготовка за наукового консультування доктора педагогічних наук, академіка НАПН України О. В. Сухомлинської докторської дисертації з теми «Виховання дітей в процесі життєдіяльності давніх східних слов’ян УІ–ХІІІ століття (у пам’ятках і текстах)».

Бажаємо нашому викладачеві і колезі подальших творчих успіхів і нових досягнень!