pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Конструктивні ініціативи студентів та викладачів факультету

У вересні 2014 року Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка та Кіровоградський обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни налагодили співпрацю для надання допомоги пораненим у зоні АТО.

Активну участь у цій роботі на волонтерських засадах беруть викладачі та студенти факультету педагогіки та психології КДПУ.

Майбутні практичні психологи та соціальні педагоги провели скринінг-діагностику можливих депресивних та невротичних станів у пацієнтів госпіталю, яким потрібна психологічна допомога. Як виявилося, більшість наших захисників, не зважаючи на пережите у місцях бойових дій, продемонстрували відмінне психічне здоров’я, оптимізм, віру у власні сили, прагнення і надалі боротися за свободу країни. Але частина поранених потребує спеціального реабілітаційного впливу, спрямованого на стабілізацію психічного стану, корекцію емоційних пост-стресових розладів.

Студенти ІVі V курсів, за сприяннямвикладачів Зубченка В.В., Доннік М.С. та представників «Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» налагодили систематичну роботу індивідуально-консультативного та групового характеру, організували регулярні зустрічі з пацієнтами госпіталю. Деякі з тих, хто пройшов госпіталізацію, уже виписалися і готуються повернутися у зону АТО.

Робота з пораненими триває, і вона є суцільно відкритою для будь-яких конструктивних ініціатив з боку всіх, хто має ентузіазм та натхнення залучитися до цієї необхідної зараз справи. Маємо щирі сподівання на плідну, успішну співпрацю.