pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

На психологічній передовій

На факультеті педагогіки та психології відбулася зустріч з Анною Колєвою - головою кіровоградського відділення «Української Асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій», в минулому  випускницю нашого факультету, а зараз психологом-волонтером, який працює з бійцями після їх повернення з АТО.

Події, які відбуваються в нашій країні, стають значним стресом для жителів всієї країни, та особливої психологічної допомоги потребують люди, які  побували у зоні АТО.  Метою зустрічі і було - в ході дружньої бесіди поділитися набутим досвідом зі студентами – майбутніми психологами.

В цій сфері психологи-першопрохідці повинні докладати неабияких зусиль, адже мало в кого, навіть, бувалих психологів, є практичний досвід роботи з людьми, які повернулися з війни. Тут і доводиться шукати кращий підхід до кожного. Ще більше ускладнює процес, як зауважила Анна, що в нашому суспільстві до сих пір не сформувалося адекватне уявлення про психолога як професіонала. Багато хто боїться йди на прийом тільки тому, бо думає, що його будуть вважати «ненормальним». Але трапляються і такі, хто сам звертається за психологічною допомогою, усвідомлюючи її необхідність.

Набуті навики роботи з бійцями потребують удосконалення, тому найближчим часом в Кіровограді пройде тренінг по роботі з подолання наслідків посттравматичного стресового розладу.