pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Здай кров – врятуй життя героя!

З  успіхом розпочалася благодійна акція «Здай кров – врятуй життя героя», яку ініціює Кіровоградський обласний благодійний фонд «Майбутнє за молоддю». Засновник фонду, доцент КДПУ ім.. Винниченка, депутат Кіровської райради Олександр Рацул, також з’явився до станції переливання крові, щоб здати кров для поранених які знаходяться в зоні АТО. І, звісно, зібралося дуже багато молоді - як в Кіровоградській обласній станції переливання крові, так і в Кіровоградській обласній лікарні у відділенні переливання крові.

Щоб не витрачати часу на веселощі студенти КДПУ ім. В.Винниченка, факультету педагогіки та психології, також долучилися до благодійної справи. «Ми вже обливалися крижаною водою, - тому сьогодні ми колективно прийшли здати кров, тим хто її потребує – нашим солдатам» - в піднесеному настрої говорили студенти.

Майбутні вчителі початкових класів, практичні психологи, усі, хто відгукнувся на заклик, стрункою шеренгою свого рятівного десанту вишукувалися перед дверима станції.

Натягнувши бахіли, молоді люди штурмують віконце регістратури. У кабінеті терапевта їм заміряють тиск, зважують і ще раз запитують про наявність вірусних захворювань та перенесені у цьому півріччі хірургічні втручання.

Вияв доброї волі, адміністрація навчальних закладів компенсує двома днями відгулів без відпрацювання пропущених пар… На додачу – комплексний обід у кафе навпроти.

А все-таки як приємно, гуманно, коли людина допомагає людині, яка оберігає сон, життя всього народу…Не обійтися тут і без сльозливої дівочої романтики, так 19-річна студентка факультету педагогіки та психології поділилася своїми думками: «Тільки уявіть – по чиїмось судинам буде текти моя кров, я можу врятувати життя і, можливо, передати якусь часточку своєї душі…». Ось таке воно студентське серце!..