pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Шевченківський вечір

news_2014_02_06_11_56.jpg

День його народження і день його смерті замикаються в одне коло як символ вічності... Прометей, Кобзар, Пророк... і просто неймовірна особистість – Шевченко Тарас Григорович!

Сьогодні студенти факультетів університету зібралися, щоб оживити та вшанувати пам'ять генія надзвичайно широкого діапазону.

Шевченківські читання відкрила студентка факультету педагогіки та психології – Вох Анастасія з авторським віршем «Несімо хрест заради нього, як він ніс заради нас».

Вірш був наповнений глибокою тугою і відчуттям того, що ми… - українці є уособленням всіх тих поривів і прагнень великого Кобзаря, які вдалося йому реалізувати. На жаль, він не встиг побачити головний результат своїх сподівань і турбот…та не надаремно його назвали Пророком Ми віримо, віримо в те, що він передбачив і велику вільну сім’ю і те, що пам'ять про нього буде вічна.

Багатим, свіжим, цікавим…і врешті-решт патріотичним був виступ Погрібняк Ірини. Патріотична проза вразила членів журі і вони не змогли залишитися байдужими. Ірина отримала приз за найкращу патріотичну оповідку. Студентка настільки оволоділа залом, що навіть подих не можна було перевести. Навіть з цього виступу, ми бачимо, що шевченкові слова йдуть крізь століття, не відмежовуючись і від теперішньої ситуації в Україні.

Надзвичайно емоційною, чуттєвою була Грабовецька Вікторія. Вікторія читала поему «Наймичка», але не просто монотонно читала, вона майстерно грала…грала так, що біль героїні озивався стоголоссям в душі слухача. Ми гідно представили свій факультет і з великою гордістю вшанували пам'ять Кобзаря. Що ж маю сказати, що наш факультет не тільки відкривав читання, але й став фінальною нотою дійства.

Ми славимо Тебе, наш Кобзарю!

Матеріали підготували студенти гр. 26 факультету педагогіки та психології.