pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Участь професора Омельяненко С.В. у роботі Міжнародної наукової конференції

На початку червня 2013 року у м. Варна (Болгарія) відбулася ІХ Міжнародна конференція "Стратегія якості у промисловості та освіті", на якій її учасники поділилися досвідом підвищення ефективності якості в освіті та промисловості.

Зокрема, викликала інтерес всіх присутніх доповідь кандидата технічних наук, професора, віце президента Української спілки якості Янишевського Олександра Едуардовича на тему "Кайдзен – стратегія менеджменту". Стратегія менеджменту, яка розроблена в Японії, передбачає, що відбувається неперервне вдосконалення, в яке залучаються всі – від керівників до всіх виконавців, що вимагаються особисті зусилля від всіх і кожного, що із виробництва потрібно прибрати непотрібність, нерівномірність і необрунтованість.

З проблем якості освіти учасники конференції ознайомилися із особливостями інтеграції вищої освіти і науки у вищих навчальних закладах Росії, узагальненою моделлю організації та проведення навчально-виховного процесу в ВНЗ з метою забезпечення якості освіти на рівні не нижче заданого, із вирішенням проблеми кадрового забезпечення системи управління якістю вищої освіти в України і контексті європейського досвіду, із шляхами реалізації стратегії індивідуального підходу у вищій освіті, деякими методами контролю якості підготовки фахівців та ін.

Матеріали про проведення Міжнародної конференції підготувала учасниця конференції кандидат педагогічних наук, професор кафедри соціальної педагогіки та психології Омельяненко Світлана Віталіївна