pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Відвідини Обласної бібліотеки для дітей ім. А. П. Гайдара

19 вересня 2012 року студенти I курсу (11, 13 групи) факультету педагогіки та психології Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка під керівництвом викладача дитячої літератури кандидата філологічних наук, доцента кафедри методик дошкільної та початкової освіти Федотової Світлани Олександрівни відвідали Обласну бібліотеку для дітей імені А. П. Гайдара.

Працівники відділу підліткового читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам Ліфер Ірина Михайлівна і Плітіна Ірина Леонідівна підготували й провели презентацію: «Історія книги. Історія розвитку українського друкарства».

У житті кожної дитини міста Кіровограда бібліотека імені А. П. Гайдара у відповідний період відіграла свою важливу роль. Першокурсники знову потрапили до бібліотечних зал тепер вже у новій якості: у якості студентів. Відділ надає консультативні послуги не лише учням початкової та середньої школи, а й студентам, вчителям, працівникам дошкільних закладів, викладачам вищих навчальних закладів. При відділі працюють абонемент, читальна зала, є WI FI зона для роботи з власним ноутбуком. Робота у бібліотеці є необхідною складовою формування самостійності у студентів: під керівництвом кваліфікованих бібліотечних працівників вони навчаться користуватися каталогами, під час підготовки до практичних занять зможуть підібрати необхідну навчально-методичну та наукову літературу.

У межах заходу студенти, які ще не стали читачами бібліотеки імені А. П. Гайдара, мали можливість записатися до читальної зали. Працівники бібліотеки ознайомили нових читачів з історією бібліотеки, з її структурою, фондами, розповіли про обов’язки й права читачів відділу. Читацький квиток, який отримали студенти, дає їм право протягом року працювати у будь-якому відділі бібліотеки.

До дня міста (яке відбудеться 22 вересня) у відділі створена Мала виставка обласного художнього музею. Студенти познайомились із картинами кіровоградських художників: А. Д. Кімнатного, О. М. Лозинського, А. М. Кадигроба.

Організатор – доцент кафедри методик дошкільної та початкової освіти Федотова С. В.