pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Інноваційні технології в дії

Студенти 31 групи психолого-педагогічного факультету за програмою навчання з курсу «Інноваційні педагогічні технології» під керівництвом викладача кафедри педагогіки початкової освіти та соціальної педагогіки Андросової Наталії Миколаївни рунтовно підготували і продемонстрували педагогічні проекти на основі технологій ситуативного моделювання (спрощеного судового слухання) та опрацювання дискусійних питань (дискусії в стилі телевізійного ток-шоу).

У процесі демонстрації проекту були розглянуті актуальні питання, а саме: «Запровадження електронних підручників у системі навчально-виховного процесу», «Агресивність дитини». Студенти вдало розподілили ролі та дотримувались стилю і особливостей організації роботи за технологіями.

Технологія спрощеного судового слухання (суд prose — «власний суд») надає можливість отримати спрощене уявлення про процедуру прийняття судового рішення з позицій судді (вислуховування свідчень обох сторін, прийняття остаточного рішення), обвинувачуваного, обвинувача чи їхніх представників. Технологія дозволяє проводити ділові ігри, пов'язані з аналізом, критичним мисленням та прийняттям рішень.

Дискусія в стилі телевізійного ток-шоу, дозволила контролювати хід спілкування учасника та оцінювати вклад кожного студента. Мета дискусії полягала в отриманні студентами навичок публічного виступу та дискутування, висловлення й захисту власної позиції, формування громадянської та особистої активності. Педагог виконував функції ведучого ток-шоу. Він оголошував тему дискусії та пропонував студентам коротку розповідь або перегляд відеофрагмента з досліджуваної проблеми. Потім запрошував студентам висловитися на запропоновану тему «запрошених» і надавав слово глядачам, які можуть виступити зі своєю думкою або поставити запитання «запрошеним».

Робота була активною та плідною. Студенти отримали цінний досвід роботи, який допоможе їм як в професійній діяльності, так і в житті.

Матеріали підготувала студентка гр. 31 Бойко Уляна.