pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Знайомство з технологією М. Монтессорі

Одним із шляхів професійно-методичної підготовки майбутніх вчителів початкових класів є ознайомлення із технологіями навчання молодших школярів. Позитивний ефект дають зустрічі студентів із творчо працюючими педагогами м. Кіровограда та області.

З цією метою 17.10.2011 р. та 24.10.2011 р. студенти груп № 31, 33 відвідали Сімейний центр “Ладушки” та ознайомитися з теоретичними та практичними засадами упровадження технології навчання дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, яка розроблена М. Монтессорі ще у першій половині ХХ століття.

Працівники центру продемонстрували студентам Монтессорі-матеріали, спрямовані на розвиток сенсомоторики дітей, формування у них математичних та природничих понять, оволодіння письмом і читанням. Педагоги розкрили особливості роботи із автентичними дидактичними матеріалами, що сприяють вихованню у дітей самостійності мислення. Студентам були запропоновані завдання за методикою М. Монтессорі, що враховують індивідуальний темп розвитку кожної дитини та дають їм можливість самостійно обирати види діяльності, досягати навчально-пізнавальних цілей.

Із основними положеннями технології М. Монтессорі студентів ознайомили сертифікований методист центру Н. В. Криниця, педагоги Т. В. Симонік та С. А. Мельник.
Студентів зацікавила система роботи Сімейного центру “Ладушки”. Бажаючі більш глибоко ознайомитися із цією методикою записалися на курси з навчання й розвитку дітей від одного до десяти років. За програмою курсів слухачам запропонують цикл лекцій та навчать працювати з дітьми за цією методикою самостійно.

Координатор центру – Н. О. Безкоровайна, адміністратор – Медведєва К. В. Сімейний центр “Ладушки” розташований по вул. Калініна, б. 16.

Контактний телефон 095 855 68 25.

Організувала зустріч та підготувала матеріали доцент кафедри методик початкового навчання Горська О. О.