pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Професор Единбурзького університету Н.Осборн прочитав лекцію на кафедрі мистецької освіти

Професор Единбурзького університету Н.Осборн прочитав лекцію на кафедрі мистецької освіти

На кафедрі мистецької освіти 18-20 лютого 2024 року відбулася чергова планова зустріч з професором Найджелом Осборном. Лекції відбуваються з початку навчального року на основі угоди між ЦДУ ім. В. Винниченка та ГО «Арт-ДОТ».

Професор прочитав 4 лекції для студентів ЦДУ ім. В. Винниченка та провів 4 тренінги з нашими студентам й дітьми музичної школи № 2, центру реабілітації дітей з особливими потребами та ДЮЦ. Зустрічі відбуваються відповідно до плану щомісячних візитів Найджела Осборна за його авторським курсом «Мистецтво і комунікації», спрямованого на підготовку студентів до відновлення й підтримки ментального здоров’я дітей.

Щира подяка кандидату педагогічних наук, ст. викладачеві кафедри педагогіки та спеціальної освіти Ростиславу Ляшенко за співпрацю в міжнародному проєкті. Пан Ростислав забезпечив cинхронний переклад лекцій Найджела Осборна як фахівець сучасного ґатунку.

Професор Осборн розповів про травмоінформоване мистецтво на основі розробленого на академічному воркшопі у Варшаві британськими та українськими науковцями проєкту-положення щодо підтримки українських університетів, куди проф. А. Растригіна була запрошена як співголова проєкту «Травмоінформоване мистецтво: педагогіка та практика». Головною метою започаткованого Лондонським університетом мистецтв та кафедрою військових досліджень Лондонського Королівського коледжу проєкту є дослідження ролі мистецтва в контексті війни, з особливим акцентом на підготовці українських фахівців мистецького профілю до подолання на педагогічному рівні травм війни. Тож наша співпраця з британськими науковцями продовжуватиметься наступного навчального року.

До лекцій і тренінгів  приєдналися студенти мистецького відділення, майбутні психологи та фахівці з образотворчого мистецтва.