pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

В Кропивницькому відбулася зустріч в рамках Інформаційної платформи «Україна єдина: від Карпат до Криму»

В Кропивницькому відбулася зустріч в рамках Інформаційної платформи «Україна єдина: від Карпат до Криму»

Камерний хор студентів-музикантів та викладачів кафедри мистецької освіти факультету педагогіки психології та мистецтв узяв участь у роботі Інформаційної платформи «Україна єдина: від Карпат до Криму», що відбувся 23 лютого 2023 року.

Платформа була організована Кіровоградською обласною бібліотекою для юнацтва імені Євгена Маланюка, за підтримки Департаменту культури та туризму обласної військової адміністрації, Державного архіву області та Обласного краєзнавчого музею напередодні роковин повномасштабного вторгнення рф в Україну. Перед переповненою залою бібліотеки виступили представники Кіровоградської ОДА, військові, волонтери, науковці та митці.  

Про внесок у Перемогу кожного небайдужого громадянина розповіли: Катерина Колтунова, заступниця з гуманітарних питань голови Кіровоградської ОВА; Уляна Соколенко, директор департаменту культури та туризму; військовослужбовці, які наразі боронять Україну; військова волонтерка Оксана Червона та представниця громадської ініціативи «Армія SOS» Інга Дуднік.   Зі сльозами на очах  присутні слухали військовослужбовців, які наразі боронять  Україну, та переселенку з Донеччини, Катерину Шаповалову, яка переживши страшні часи перших діб окупації, оселилася у нашому місті. Про героїчний опір ЗСУ і простих мешканців під час повномасштабного вторгнення рф в Україну розповіли  історик Сергій Мілютін, письменниця Надія Гармазій, архіваріус Тетяна Гончарова.

Потужним фінальним акордом заходу стала українська народна пісня  «Ой у лузі червона калина», що вже перетворилася на символ українського спротиву і  об’єднала весь світ проти рашистів. Її виконав Камерний хор викладачів та студентів кафедри мистецької освіти ЦДУ ім. В. Винниченка під керівництвом Відмінника освіти Костянтина Дьоміна.