pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Вступ до спеціальності Психологія

Вступ до спеціальності Психологія

17 листопада 2022 р. першокурсники факультету педагогіки, психології та мистецтв ЦДПУ імені Володимира Винниченка, майбутні психологи (ПП22Б/17,18), досліджуючи основні сфери застосування практичної психологїї під час вивчення дисципліни «Вступ до спеціальності» (викладач – кандидат психологічних наук Близнюкова О.М.) мали нагоду зустрітися з провідним психологом служби соціально-психологічної підтримки Кропивницького міського центру соціальних служб Клименченко О.А.

Відповідно до викликів часу вона розповіла про особливості переживання травматичних подій дітьми, підлітками та дорослими; визначила доречність використання термінів «стрес», «психологічна травма», «ПТСР», шлях розвитку симптомів від травматичної події до ПТСР; розповіла про реакції клієнтів після травматичних подій та етапи надання базової психологічної допомоги.

Психолог зазначила важливість усвідомлення професійних можливостей та обмежень, власних ресурсних каналів, які забезпечують потреби та відновлюють енергію, щоб жити та працювати із задоволенням.

Зустріч відбувалася під час повітряної тривоги, тому студенти знаходилися в укритті, що сприяло створенню аутентичної атмосфери та налаштуванню майбутніх психологів-практиків на можливості роботи з клієнтом в ситуації невизначеності.

Інформацію підготувала к.психол.н. Олена БЛИЗНЮКОВА