pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Студентка факультету педагогіки, психології та мистецтв перемогла у конкурсному відборі проєкту Help UsHelp!

Студентка факультету педагогіки, психології та мистецтв перемогла у конкурсному відборі проєкту Help UsHelp!

Студентка 2 курсу факультету педагогіки, психології та мистецтв ЦДПУ імені Володимира Винниченка Амелія Небесна (спеціальність «024 Хореографія») пройшла конкурсний відбір на освітню програму «Стипендіат 2022–2023» та вдруге стала стипендіатом Освітнього проєкту HelpUs Help. Пишаємося, що за весь період існування програми підтримки студентів та діяльності Фонду в Україні саме студентка мистецького напрямку освіти стала однією з тридцяти переможців з усієї України, першою кандидаткою, яка бере участь в даному конкурсному відборі від Кіровоградщини.

Створений Фонд діє за підтримки громадян Канади українського походження та щорічно з 1998 року реалізує освітній проєкт «Стипендіат» для сприяння активній соціальній адаптації (адекватне сприйняття навколишньої дійсності і власного організму; адекватна система відносин; спілкування з оточуючими; спроможність до праці, навчання, до організації дозвілля та відпочинку тощо); всебічному розвитку; формуванню свідомих громадян (https://helpushelpua.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%94%d0%ba%d1%82%d0%b8/ )

Проєкт відбувався у декілька етапів, на кожному з яких заявка опрацьовувалася, відібрані претенденти проходили співбесіди — після цього переможцям надається різноманітна підтримка, яка включає фінансову (матеріальну), соціально-психологічну, організаційну, освітню, культурну, інформаційну, а також консультування й наставництво учнів та студентів, які перебувають в Україні й здобувають освіту в закладах України, належать до визначених організаторами соціальних категорій. Переможці отримуватимуть стипендію від Фонду протягом 10 місяців.

Амелія на власному прикладі доводить, що ініціативність, працьовитість, любов до мистецтва, активна громадянська позиція може сприяти покращенню якості власного життя та реалізації мрій. «Дій і перемагай!» – саме такий заклик до усіх студентів надсилає наша Амелія.