pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Перше вересня – презентуємо себе!

Перше вересня – презентуємо себе!

Студенти різних спеціальностей факультету педагогіки, психології та мистецтв взяли участь у профорієнтаційному заході ЦДПУ ім. Володимира Винниченка у Дендропарку м. Кропивницького. Для відвідувачів парку розваг стали доступними цікавинки навчання майбутніх професіоналів з Дошкільної та Початкової освіти, Психології, Спеціальної та корекційної освіти, Соціальної роботи, Хореографії, Музичного та Образотворчого мистецтва.

Ціла алея розваг та різноманітних активностей працювала як живий організм для дітей та дорослих.

Найзатребуванішими були зони, де працювали студенти спеціальностей Дошкільна та Початкова освіта, адже діти активно реагували на представлені ігри, досліди, залучення до нейролінгвістичних та творчих активностей. Дошкільнята із задоволенням шукали скарби в уявних снігових (а насправді, зі звичайної піни) заметах, гортали книжки-саморобки з липучками, шнурівками, вкладками. Учні початкових класів креативили, складали за схемами фігурки та орнаменти, міркували в настільних іграх над варіантами розв’язання проблемних ситуацій, знайомилися з властивостями різних речовин, грали з м’ячем, стрибали та виконували складні рухи на перетин частин тіла та активізацію різних півкуль мозку.

Студенти з напрямку Психологія працювали з публікою віковою та розкривали потенціал роботи мисленнєвих процесів й шляхи їх дослідження, батькам пояснювали специфіку виявлення готовності дитини до школи.

Жвавий інтерес викликали майбутні Спеціальні (корекційні) педагоги, які не лише провели активності з дітьми, а й облаштували презентацію логопедичних інструментів й вправ для постановки звуків, висвітлювали характерні маркери для виявлення особливостей порушення норм розвитку дітей різного віку та надавали рекомендації щодо способів пошуку допомоги таким дітям.

Майбутні митці з Образотворчого мистецтва привертали увагу не лише виконуючи пленерні завдання, а й влаштувавши портретні замальовки перехожих.

Студенти спеціальності «Соціальна робота» облаштували зону з кульками, де висвітлювати роботу соціального фонду «Майбутнє за молоддю».

Студенти спеціальностей Хореографія та Музичне мистецтво організували концерт для відвідувачів парку і їх номери стали окрасою сцени.

Викладачі та студенти факультету за підтримки ректора відчули інтерес аудиторії до спеціальностей факультету, провели консультування серед зацікавлених щодо вступу, презентували сайти факультету у соціальних мережах та роздавали рекламну продукцію ЦДПУ.

Інформацію підготувала заст. декана Наталя Андросова