pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Представниця студентського волонтерського руху ЦДПУ ім. В.Винниченка взяла участь в обласному форумі «Кіровоградщина волонтерська. З Добром до людей»

Представниця студентського волонтерського руху ЦДПУ ім. В.Винниченка взяла участь в обласному форумі «Кіровоградщина волонтерська. З Добром до людей»

17 грудня 2021 року– координатор «Студентського волонтерського руху» Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка Юлія Руденко взяла участь в обласному форумі волонтерів «Кіровоградщина волонтерська. З Добром до людей» на базі простору Krop:HUB у Кропивницькому.

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Марія Чорна, представники громадських організацій, об’єднаних територіальних громад області, а також у форматі онлайн через платформу ZOOM до форуму приєднався головний спеціаліст департаменту адміністрування програм соціальної підтримки Національної соціальної сервісної служби України Олександр Ніжельський.

Юлія Руденко взяла участь у панельній дискусії «Успішні практики волонтерської співпраці», де розповіла про роль, яку відіграє студентський волонтерський рух для студентів та громадян нашого міста: «Одним із напрямів соціальної допомоги є участь добровольців у здійснені цілого ряду соціальних послуг для тих, хто їх потребує. Іншими словами – волонтерська робота. Наші студенти спеціальності «Соціальна робота» беруть активну участь в розробці та організації соціальних проєктів, до яких залучають усіх охочих студентів університету.

На сьогоднішній день студенти проводять безліч заходів (бесід, тренінгів, круглих столів) серед учнів шкіл та клієнтів соціальних служб, піднімаючи такі актуальні теми: «Стоп булінг», «Ми – за здоровий спосіб життя», «Волонтером бути модно!», «Захистимо себе від насильства», «Чужих дітей не буває», «Наркоманія – крок у безодню», «Інтернет-залежність в сучасному світі» та інші».

Також під час форуму обговорювали обізнаність молоді про волонтерську діяльність, як мотивувати молодь до волонтерської діяльності. Крім того, учасники заходу — депутати, волонтери і громадські діячі області — мали змогу перейняти досвід кращих волонтерських практик, побачити приклади взаємодії бізнесу та волонтерських організацій.