pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Роковини трагедії «Бабиного Яру»

Роковини трагедії «Бабиного Яру»

На розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.07.2021 № 1010-р «Про затвердження плану заходів, пов’язаних з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру» студенти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти факультету педагогіки, психології та мистецтв спеціальності 012 Дошкільна освіта (ОПП Дошкільна освіта та логопедія) відвідали захід, організований працівниками бібліотеки ім. Д. І. Чижевського.

Здобувачі освіти мали змогу доторкнутися до історії та пережити разом із героями фільму С. Буковського «Назви своє ім’я» ті жахливі події. Фільм входить у топ-40 кращих фільмів України. Це перший повнометражний неігровий український фільм за багато років. В основу фільму покладені історії людей, які пережили Голокост. Ці інтерв’ю були записані в 1994-1998 роках співробітниками Інституту відеоісторії і освіти (заснований Стівеном Спілбергом і його фондом «Шоа»).

Сказати, що фільм вразив усіх нас – не сказати нічого. Це історії, які змушують ще раз оцінити значення миру та спокою для всіх людей, цінність життя. Він правда морально важкий, але його варто дивитися молоді, аби вони переосмислили свої цінності, ставлення до подій, які відбуваються і зараз.

Дякуємо працівникам бібліотеки за можливість ще раз усвідомити те, що ціннішого за людське життя і мир на всій Землі немає нічого…

Інформацію надала доцент Олена Нікітіна, куратор групи