pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Студентське життя факультету

Чим живе факультет педагогіки та психології?

Студентське життя – це не лише відвідування лекцій, складання екзаменів, а це ще й надзвичайно цікаве та активне проведення часу в межах факультету. Студентські роки – це такий період, коли перед тобою відкривається безліч дверей у світ цікавого, активного, захоплюючого, тут ти можеш на повну проявити всі свої таланти, здібності, розвиватися та навчитися чомусь новому. Студентство – це найсприятливіший період для подорожей, мандрівок, нових знайомств, дружби.

Для мне та багатьох моїх друзів факультет педагогіки та психології – найкращий. З перших днів навчання тебе захоплює вир надзвичайно цікавих та насичених подій, як у межах факультету, так і поза ними. Екскурсії, проведення низки конкурсів та змагань, заходи присвячені офіційним та неофіційним святам, дискотеки, творчі вечори, спортивні заходи та конкурси, квести, в організації яких приймають участь викладачі й студенти – ці заходи доповнюють привабливу, яскраву та неповторну атмосферу студентського життя нашого факультету. 

В свою дружню родину щороку з відкритим серцем та щирою усмішкою приймають першокурсників. Вчорашні школярі з гордістю отримують новий статус студента факультету педагогіки та психології . Вже з перших днів вони мають можливість відчути всі переваги студентського життя та отримати безліч позитивних емоцій. Пройти адаптаційний період допомагають як викладачі, так і студенти старших курсів. Це неабияк полегшує та прискорює влиття до нової сім’ї.

Анатолій Борисович Рацул – батько факультету, людина з теплом у душі, багатим педагогічним досвідом завжди готовий допомогти у складній ситуації. Саме під його пильним та вмілим керівництвом і процвітає факультет, із кожним роком стаючи все кращим, міцніє викладацький колектив, студентські будні збагачуються різними заходами і святкуваннями.
Кожна з кафедр приділяє максимум уваги кожному студенту, надає всі можливості для нашого професійного та особистісного зростання. Викладачі кафедр метою діяльності вбачають у якісній організації навчально-виховної роботи, спрямованої на оволодіння студентами психолого-педагогічними знаннями, уміннями, навичками, а також професійно-важливими якостями, формуванню наукового світогляду, моральних і естетичних цінностей, гармонійний розвиток особистості фахівця.

Викладачі ставляться до студентів з повагою та розумінням, завжди готові допомогти та порадити за потреби, тут завжди підуть назустріч і не кинуть у біді. Кожен із них майстер своєї справи, який готовий поділитися своїми знаннями, життєвим досвідом.

Студентська рада – надійний помічник, до якого можна звернутися за будь-яким питання і тобі ніколи не відмовлять.  Діяльність ради спрямована на інтенсифікацію процесів зростання соціальної активності у студентському середовищі, ініціативності та відповідальності за доручені справи, а також сприяння гармонійному розвитку особистості студентів і аспірантів, набуття ними якостей та навичок лідера, організатора, керівника.

Загалом, будні факультету забарвлені у всі кольори веселки і жодний день не проходить одноманітно. Бути студентом факультету педагогіки та психології – мрія, яка здійснилася. Кожен тиждень – це новий розділ книги, до написання якої може долучитись кожен. Тож не втрачай такої можливості, аби відчути всі переваги студентського життя!

Мельник Діана
студентка 1 курсу факультету педагогіки та психології

 photo1

 

Життя факультету очима першокурсників?

Минув мій перший місяць навчання на факультеті педагогіки і психології у ЦДПУ імені Володимира Винниченка. Вражень занадто багато, що не розповісти навіть за добу. Перший тиждень був організаційним і пов‘язаний із знайомством між одногрупникам і з новими викладачами. Вже після перших днів ми зрозуміли, що навчання буде цікавим, пізнавальним і корисним для нас, проте це буде не просто. Щоб стати професіоналом у власній справі, нам доведеться плідно і сумлінно працювати протягом студентських років, а наші викладачі в цьому будуть охоче допомагати. Всі педагоги факультету приємно здивували індивідуальним підходом до кожного студента, лаконічністю, великим досвідом у сферах власної діяльності, а також проявом бажання допомогти і вирішити будь-яке питання нам, першокурсникам, оскільки ми тільки адаптуємося до нового етапу в житті -студентства.

Загалом атмосфера на факультеті дуже дружелюбна, позитивна, переконатися в цьому можна навіть у коридорах, адже тут немає місця смутку, тут лунає лише сміх, сяють посмішки і відчувається дружня атмосфера водночас зі старанним повторенням конспектів, рефератів. Величезною перевагою нашого факультету є те, що тут приємно проводити час не лише під час пар, а й після них, адже для кожного студента є великий спектр занять у вільний час. Наприклад: гуртки з різних видів психології, театр, спортивні секції, участь у різноманітних конкурсах і концертах. Всі ці заходи допомагають бути всебічно розвиненими особистостями, зближують студентів не лише між собою, а із викладачами також, що не може не подобатися, адже саме від них ми жадаємо якнайшвидше перейняти той досвід і поглинути як можна більше інформації для застосування її у професійному майбутньому.

Отже, підсумовуючи все те, що відбувалося весь перший місяць , я можу сказати, що дуже задоволена факультетом педагогіки і психології і цілком впевнена, що навчання саме тут є кращим варіантом першого кроку до мрії: стати психологом.

Шароварова Вікторія
Студентка 1 курсу факультету Педагогіки та Психології

Інформацію надано факультетом педагогіки, психології та мистецтв