• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Звітно-виборна профспілкова конференція

22 лютого 2023 року відбулася звітна конференція первинної профспілкової організації викладачів і співробітників Центральноукраїнського педуніверситету імені Володимира Винниченка.

Порядок денний конференції складався з таких питань:

  1. Звіт про роботу профкому в 2022 році.

  2. Про зміну назви ППО викладачів і співробітників Центральноукраїнського педуніверситету ім. В. Винниченка.

  3. Про зміни в складі профспілкового комітету.

  4. Затвердження кошторису профкому на 2023 рік.

  5. Різне.

З привітальним словом до делегатів звітної профспілкової конференції звернувся ректор Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка – професор Є. Ю. Соболь, який був присутній на конференції як делегат від членів профспілки кафедри права та правоохоронної діяльності.

В обговоренні звіту голови профкому О. О. Горської про роботу профспілкового комітету університету за 2022 рік узяли участь ректор університету професор Є. Ю. Соболь та проректор з наукової роботи професор Л. В. Клочек, які зазначили співпрацю адміністрації з профспілковим комітетом у розв’язанні соціально-економічних питань та позитивно оцінили діяльність профкому за поточний рік.

Голова обкому Профспілки працівників освіти і науки України С. Ю. Петров подякував О. О. Горській та первинній профспілковій організації ЦДУ ім. В. Винниченка за організацію роботи із соціального захисту членів профспілки, розв’язання проблем колективу, виконання Колективного договору в цей нелегкий рік. С. Ю. Петров звернув увагу на питання пов’язані з профспілковим членством у первинній профспілковій організації шляхом підняття пріоритетів та внесення додаткових преференцій для членів профспілки, які перевищують норми чинного законодавства до Колективного договору та дотримання законодавчих основ при припиненні відрахування членських внесків у зв’язку з виходом із профспілкової організації.

За результатами роботи профспілкової конференції була прийнята постанова:

  1. Роботу профкому ЦДУ ім. В. Винниченка за звітний період уважати «задовільною».

  2. Профкому, профбюро та профспілковим організаціям підрозділів продовжувати роботу щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки в умовах воєнного стану, врахувати висловлені в доповіді пропозиції щодо поліпшення подальшої роботи первинної профспілкової організації.

  3. Головам профбюро та профгрупоргам активізувати роботу з питань підвищення позитивної мотивації профспілкового членства працівників університету, активізувати роботу з молоддю як резервом майбутніх профспілкових лідерів.

  4. Головам профбюро та профгрупоргам контролювати виконання Статуту профспілки, Галузевої угоди, постанов обкому профспілки, Колективного договору на рівні підрозділів, своєчасно інформувати профком про виявлені порушення.

  5. Налагоджувати ефективний соціальний діалог із керівними органами університету з метою поліпшення соціально-економічного становища працівників, максимально використовувати можливості соціального діалогу та колективно-договірного регулювання трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки.

  6. Спільно з адміністрацією університету розробити формулу справедливого розподілу навчального навантаження в наступному навчальному році між науково-педагогічними працівниками в межах кафедр.

  7. Під час розподілу навантаження враховувати групу найменш соціально захищених викладачів і співробітників ЦДУ ім. В. Винниченка (одинокі викладачі, викладачки, особи літнього віку, особи з ознаками інвалідності, жінки, які самостійно виховують дітей та ін.) з метою надання їм соціального захисту.

  8. Продовжувати контроль за дотриманням прав працівників на оплату праці відповідно до законодавчо встановлених норм, передбачених чинним законодавством.

  9. Сприяти забезпеченню й реалізації права працівників ЗВО на працю незалежно від наявності права на отримання пенсії за віком.

  10. Профкому, профбюро та профспілковим організаціям підрозділів продовжувати взаємодію та активну співпрацю з ППО студентів ЦДУ ім. В. Винниченка щодо надання соціальної допомоги ветеранам університету, які знаходяться на заслуженому відпочинку (одинокі, особи з ознаками інвалідності та ін.).

  11. Продовжувати оперативне оновлення та змістовне наповнення профспілкової сторінки сайту університету щодо актуальних питань діяльності первинної профспілкової організації, обласного комітету та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, поширювати важливу інформацію з профспілкових питань.

  12. Продовжувати роботу щодо оздоровлення членів профспілки та поширення інформації про перелік лікувальних послуг, залучення працівників університету та членів їхніх родин до отримання лікувальних послуг на базі санаторію профілакторію «Юність».

У зв’язку зі зміною назви університету в кінці 2022 року делегати конференції прийняли рішення про перейменування назви ППО викладачів і співробітників Центральноукраїнського педуніверситету ім. В. Винниченка на ППО працівників Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Також на конференції були внесені зміни до складу профспілкового комітету, які відбулися у зв’язку з реорганізацією університету, зміною членів профкому місця роботи, посад, виходом на пенсію чи з профспілки. Одноголосно були виведені зі складу профкому О. В. Арапов, О. І. Іліаді, І. В. Сальник, С. П. Гонтова, Г. П. Кривошея, С. Й Ротар, А. М. Ляшук, Т. В. Фурсікова та введена до його складу О. В. Пуляк.

Конференцією був затверджений кошторис первинної профспілкової організації ЦДУ ім. В. Винниченка на 2023 рік, який у зв’язку з воєнним станом, у якому перебуває країна, та обмеженістю бюджету університету, зменшений у порівнянні з попереднім роком.

Також одноголосно були внесені зміни до складу Ради ветеранів університету (замість Н. І. Біденко та О. М. Білоуса введено до складу Ради Л. В. Пономаренко та В. К. Рибальченко).

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись