• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Subgend

Новини проекту

Успішно завершили Другу літню школу проєкту «SubGend»

З 26 червня до 30 червня 2023 року проходила Друга літня школа «Тренінг з гендерної рівності» проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» (скорочена назва «SubGend») за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне. Цього разу її учасниками вже стали 29 зацікавлених осіб, серед яких були студенти магістратури та викладачі нашого факультету, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів та викладачі професійних училищ.

001

Тренінги у школі були організовані дистанційно на платформі Google Meet у вигляді живого спілкування спікерів – Катерини АкбашНаталі Пасічник та Рената Ріжняка – з учасниками школи на тематику, що задавалася презентаціями спікерів. Серед таких тем були проблеми фемінізму та реалізація гендерних проєктів в Україні та в Європейському Співтоваристві, особливості візуалізації даних з гендерної статистики в освіті, гендер у засобах масової інформації, проблеми прихованого навчального плану в системі освіти та гендерного дисбалансу української освіти на національному та субнаціональному рівнях, дискримінації та сексуальних домагань в освіті, причини протидії гендерній рівності в Україні та гендерні аспекти рівності в політико-правовій сфері на національному та субнаціональному рівнях.

002

Слухачі разом зі спікерами школи протягом 5-ти днів виявляли й вивчали проблеми гендерної рівності у сфері освіти, мас-медіа, на ринку праці, їх статистичні виміри... Адже якщо проблема зрозуміла, то є шанс знайти шлях до її розв'язання. Важливо, що при розв’язанні проблем слухачі школи проявили активність, винахідливість, креативність та небайдужість.

003

Завершальний день тренінгу був присвячений рольовим іграм - практичному опрацюванню розуміння концепцій "стать" і "гендер", впливу культурного досвіду на сприйняття інших людей, змісту та походженню стереотипів, опрацюванню понять горизонтальної та вертикальної сегрегації.

Кожен слухач після завершення навчання отримав сертифікат про підвищення кваліфікації, а також особистий подарунок від спікерів - їхній посібник "Теоретико-прикладні основи гендерних досліджень".

При підбитті підсумків школи всі були одностайними – проведена хороша та корисна робота для розуміння гендерних проблем у суспільстві.

005

Для слухачів школи було проведено 2 анкетування: вхідне та завершальне. Після обробки анкет результати будуть оприлюднені.

Загалом, реалізація основної мети виконання проєкту – популяризація гендерної проблематики та привернення уваги громадськості до просування гендерної рівності та універсального включення гендерних вимірів – продовжується. Команда виконавців проєкту готова до співпраці.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись