• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Subgend

Новини проекту

Учасники проєкту провели заняття з курсантами Донецького державного університету внутрішніх справ

Учасники проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне Наталя Пасічник 23 березня 2023 року провелипрактичне заняття з курсантами Донецького державного університету внутрішніх справ на тему «Гендер: історія становлення та протидія стереотипам».

001

Наталя Пасічник проінформувала присутніх про реалізацію проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне,основна мета виконання якого – популяризація європейської гендерної проблематики серед різних верств населення та привернення уваги громадськості до просування гендерної рівності та універсального включення гендерних вимірів. Пані Наталя коротко зупинилася на характеристиці 3-х хвиль фемінізму в історії та звернула увагу курсантів на основні прояви дискримінації: сексизм, ейджизм, лукізм та інші.

002

Серед фактів, які зацікавили присутніх, була характеристика трьох хвиль фемінізму з аналізом підґрунтя кожної з хвиль, інформація про основні етапи розвитку гендерних досліджень, а також про сучасний фемінізм в Україні.

003

Ренат Ріжняк охарактеризував зміст досліджень, що проводяться Міждисциплінарним науковим центром прикладних досліджень в контексті адаптації основних гендерних індексів на субнаціональний рівень.

004

Присутніми курсантами ДонДУВС із зацікавленням був сприйнятий зміст виступу Наталі Пасічник та Рената Ріжняка. Домовилися продовжувати спілкування.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись