• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Робота спортивно-оздоровчої комісії

У зв’язку з військовими діями в країні та з необхідністю забезпечення безпеки під час повітряних тривог профком не ініціював проведення масових заходів, але спортивно-оздоровча комісія проводила систематичну роботу, спрямовану на оздоровлення членів колективу.

За сприянням профкому та з початком роботи університету в режимі офлайн, протягом 2023 року працювала жіноча оздоровча група чисельністю 10 осіб.

10

На засіданнях профкому (Протокол № 3 від 26.04.2023 р.) члени спортивно-оздоровчої комісії інформували про стан організації та проведення профілактичного лікування членів профспілки на базі санаторію-профілакторію «Юність», підіймалося питання про необхідність і можливість розширення обсягу процедур (Протокол № 9 від 27.09.2023 р.).

Попри скорочення та переїзд на перший поверх гуртожитку № 1, що був проведений минулого року, санаторій-профілакторій «Юність» продовжує надавати лікувальні та профілактичні медичні послуги всім охочим працівникам університету та членам їхніх родин.

Протягом року, як і планували, у кімнаті гідропроцедур були встановлені дві ванни для прийняття трав’яних, хвойних та ванн із морською сіллю; приєднали установку для проведення перлинних ванн. Крім душів Шарко, висхідного та циркулярного, що працюють з минулого року, у цьому додали «Шотландський» – контрастний душ.

11 result

Запроваджена лікувальна апаратура для покращення зору (ISEE – 300), яка забезпечує лікування та запобігає виникненню міопії, знімає напругу з очей, розслаблює та відновлює еластичність очних м’язів, підвищує постачання кисню, усуває набряки та зменшує зморшки під очима, заспокоює і поліпшує сон. Такі процедури будуть доцільні всім, хто працює за комп’ютером та змушений постійно напружувати зір: комп’ютерним операторам, бухгалтерам, викладачам та студентам; особам з набряками під очима, що викликані недостатньою циркуляцією крові.

Протягом року на базі санаторію-профілакторію отримали медичні послуги понад 100 осіб. Це працівники нашого ЗВО та члени їхніх родин, жителі міста, ВПО. За заявами восьми членам профспілки була компенсована 30% вартості проведеного лікування, що склало 3 270.00 грн.

З метою покращення медичного обслуговування співробітників та студентів адміністрацією університету на 2024 р. заплановане проведення ремонтних робіт у лікувальному кабінеті санаторію-профілакторію та установити підводний душ-масаж.

12 result

Окремим напрямом роботи комісії, за сприянням адміністрації університету, була організація та проведення профілактичного медичного огляду викладацького та допоміжного складу університету, який був проведений протягом червня-липня 2023 року на базі багатопрофільного медичного закладу «АЦИНУС». На жаль, у зв’язку з карантинними обмеженнями, спричиненими Covid-19 та військовими подіями в країні, не було можливості провести такий медогляд раніше. Оскільки останній медогляд для працівників університету проходив ще у 2017 році, охочих було достатньо. У визначений період змогли пройти профілактичний медогляд 214 працівників університету, що склало третину від усіх працівників ЗВО, з яких 137 – члени профспілки.

Отже, лікувально-профілактична робота активно проводиться на базі санаторію-профілакторію «Юність», і якщо Ви хочете продовжити собі юність – запрошуємо на оздоровлення до нас!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись