pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Співпраця із спільнотою LEGO Foundation

Кафедра активно співпрацює за програмою LEGO Foundation зі спецкурсу «Навчання через гру» та «Діяльнісний підхід у початковій школі». Перший модуль спецкурсу було проведено у січні 2020 року, наступна сустріч планується у квітні 2021 року.

Відповідно до наказу МОН України № 928 від 26.08.2021 р. «Про деякі питання впровадження освітніх компонентів (навчальних дисциплін, спецкурсів, модулів) з ігрових та діяльнісних методів навчання та розвитку» та згідно з угодою ЦДПУ імені Володимир Винниченка та The LEGO Foundation кафедра дошкільної та початкової освіти залучена до впровадження освітніх компонентів (навчальних дисциплін, спецкурсів, модулів) з ігрових та діяльнісних методів навчання та розвитку в програми підготовки педагогічних працівників на рівні фахової передвищої освіти, початковому, першому (бакалаврському) та другому (магістерському) рівнях вищої освіти за спеціальностями 012 Дошкільна освіта та 013 Початкова освіта.

На спеціальності 012 Дошкільна освіта в ОП «Дошкільна освіта» в нормативну складову включено освітній компонент «Навчання через гру», який викладає д.п.н., доцент Котелянець Ю.С.

На спеціальності 013 Початкова освіта студенти опановують навчальну дисципліну «Діяльнісний підхід у початковій школі» як вибіркову дисципліну, яку викладає д.п.н., професор Котелянець Н.В.

Угода з the LEGO Foundation

Наказ МОН 928