• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжнародна діяльність

Ukrainian Academic Fellows Program

Ukrainian Academic Fellows Program

Державний департамент США, Бюро у справах освіти і культури, Офіс програм обміну приватного сектору та Американські Ради з міжнародної освіти раді оголосити про відкриття анкети для участі в програмі “BridgeUSA: Програма обміну для українських викладачів”.

“BridgeUSА: Програма обмінів для українських викладачів” сприятиме розбудові взаємозв’язків між українськими та американськими викладачами та науковими працівниками з метою спільних досліджень, обміну педагогічним досвідом, розвитку навчальних курсів, а також публікування наукових праць. Довготерміновою ціллю проєкту “BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів” є допомога українським університетам у підготовці фахівців, критично необхідних для відбудови та відновлення країни, шляхом побудови міцної та продуктивної співпраці з інституціями вищої освіти США.

Викладачі, що братимуть участь у програмі, співпрацюватимуть із колегами- менторами з університетів США, з котрими спільно напрацьовуватимуть індивідуалізовані програми. Ці програми будуть націлені на підтримку учасників як дослідників та освітян, що прагнуть зміцнити потенціал України для відбудови.

“BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів” передбачає візити учасників до університетів США тривалістю 1 місяць, під час якого українські викладачі та викладачки, спільно з колегами-менторами з США, зможуть здійснювати наукові дослідження, спостерігати за проведенням занять з їхньої дисципліни, розробляти нові курси чи матеріали до курсів, проводити презентації та лекції, досліджувати адміністративні політики та академічну культуру університетів США, а також відвідувати конференції з тематики їхніх академічних галузей. Більшість українських викладачів здійснюватимуть візити впродовж осіннього семестру 2024 року.

Кінцевий термін подачі анкети — 29 грудня 2023 року.

Подати анкету можна за посиланням: https://bit.ly/3MqmuIt

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись